31. kolo
29.03.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - FC Lorient 1:1

Na Stade Auguste-Delaune padly pouze dva góly. Oba de facto orámovaly poločasovou přestávku, ovšem na první šanci zápasu se čekalo jen něco málo přes deset minut. Domácí Odaïr Fortes vletěl do vápna, kde vyzval ke skórování kolegu Charbonniera, jehož střela však byla tečována mimo. Pak už hráli s míčem více hosté, avšak žádnou kloudnou šanci si stále ne a ne vytvořit.

Až těsně před pauzou se v nadějné pozici ocitl Lamine Gassama, který toho také využil a na Kossiho Agassu vypálil pořádnou pumelici, kterou tožský brankář uklidil na roh. Po něm dostal balon Vincent Aboubakar k Jérémiemu Aliadiérovi a tentokrát to strážce domácí svatyně s aktivitou přehnal, protože svým faulem zařídil pro Lorientské penaltu. Aboubakar ji s naprostým přehledem proměnil, díky čemuž si mohl připsat svou třináctou branku v sezoně - 0:1.

Ve 49. minutě už bylo zase vyrovnáno. Grzegorz Krychowiak utekl po křídle, přihrál Charbonnierovi, který si všiml ještě lépe postaveného Fortese ... a ten se prosadil - 1:1. Dvacet minut před vypršením řádné hrací doby měl mladý nigérijský snajpr, o kterého projevilo zájem pár slavných klubů, ideální příležitost k tomu, aby poslal Lorientské další přesnou trefou opět do vedení. Tváří v tvář Agassovi ale neuspěl, jelikož svou střelu namířil mimo.

V samotném nastavení se ještě naskytla možnost, aby všechny tři body zůstaly doma. Floyd Ayité ale se svou šanci naložil úplně stejně, tedy nepřesně. Lorient se tak bude muset nadále snažit, aby si uchoval prvoligovou příslušnost, přičemž ke splnění toho cíle stačí prakticky udělat jen jeden malý krůček - porazit v příštím kole nevyzpytatelný Évian. Remeš oproti tomu propásla slibnou příležitost, jelikož konkurence také zaváhala. V příštím kole navíc svěřenci Huberta Fourniera cestují do Parku princů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele