32. kolo
05.04.2014 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Reims 3:0

Už jen zázrak by mohl zabránit Paříži v obhajobě mistrovského titulu. Blancův tým má úžasnou formu, nebezpečnou Remeš smetl doma hladce 3:0 a ideálně se tak připravil na jeden z nejdůležitějších zápasů sezony, úterní odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Chelsea..

Právě očekávaný duel v Londýně, v němž bude PSG hájit náskok 3:1 z prvního klání, momentálně zaujímá největší díl Blankovy pozornosti, jak bylo jasně vidět i na základní sestavě - v té totiž charismatický kouč udělal hned osm změn. Osmé ligové výhře v řadě to však nezabránilo. Skóre otevřel těsně před pauzou svou patnáctou trefou v sezoně Cavani, po změně stran se pak dvakrát ke slovu dostal smolař Aïssa Mandy, který zaznamenal hned dva vlastní góly (48', 49'). Monaco nyní ztrácí na čelo tabulky už provizorních šestnáct bodů.

Cavani, zaskakující na hrotu útoku za zraněného Ibrahimovice, málem dostal Pařížany ostrou hlavičkou do vedení už po čtvrthodině hry, ale skvělým reflexivním zákrokem se vytáhl veterán Kossi Agassa. Hosté nevypadali jako tým, který by měl ohrozit 27 zápasů trvající ligovou neporazitelnost PSG; zahrozili pouze dalekonosnou ránou Odaïra Fortese, která však Salvatoru Siriguovi vlastně žádné starosti nepřinesla.

Na druhé straně se levačkou málem prosadil Marco Verratti, také on však mířil těsně mimo. S přibývajícími minutami se na kopačky Pařížanů začala vkrádat lehká nervozita, neboť Remeš už letos nesčetněkrát ukázala, že umí vyčkávat a následně udeřit; Cavaniho gól do šatny tak přišel jako vysvobození. Psala se 43. minuta, když uruguayský kanonýr dorazil do sítě Van der Wielův brilantní pas.

Hodně nebezpečným hráčem byl také Lucas, který konstantně způsoboval problémy hostující obraně; ve 48. minutě nacentroval z pravého křídla doleva na Digneho a rychle běžel do vápna, aby mohl hlavičkoval zpětný pas mladého beka. Míč se od jeho hlavy odrazil od vzdálenější tyče k nešťastnému Mandimu, který už s celou situací nemohl nic udělat. 2:0.

Teprve za tohoto stavu se Remeš dostala do zajímavější šance, když si Oniangué narazil s de Prévillem a pohotovým volejem otestoval Siriguovu pozornost. Také Mandi mohl skórovat a napravit svoji reputaci, jeho hlavička po rohu však mířila příliš vysoko. PSG nicméně i nadále třímalo otěže zápasu pevně v rukou.

Cavani se po akci Lucase s Pastorem ještě z gólu radovat nemohl, domácí fanoušci se však nakonec dočkali. Nejprve ještě střídající Herving Ongenda vybídl se skórování Rabiota, jehož přízemní ránu zlikvidoval vybíhající Agassa, následně však už ani on nic nezmohl - proti ráně vlastního spoluhráče, který se nepochopitelně vložil do nepovedené Lavezziho rány a volejem ji poslal do špatné sítě, byl bezmocný.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to smrdi prohrou, Ibra zranen....tip 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mandi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele