23. kolo
02.02.2014 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Toulouse FC 2:2

Ani skvělý výkon Mathieu Valbueny, okořeněný brankou a asistencí, nakonec Marseille ke třem bodům nestačil - Toulouse dokázalo na Vélodrome vyválčit remízu 2:2 a zpomalilo tak plánovaný útok Olympique na pohárové příčky.

Les Phocéens si pro jarní část sezony vytyčili jasný cíl - dotáhnout se na "bednu" a zajistit si tak účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Dnes mohli stáhnout náskok třetího Lille na pouhé tři body (a čtvrtého ASSE na dva), díky remíze však zůstávají pátí, a to i přesto, že v utkání dvakrát vedli - nejprve se v 7. minutě z brejku po Valbuenově pasu prosadil Payet, poté ještě před pauzou zaúřadoval sám maličký playmaker. Toulouse vždy dokázalo vyrovnat - v 10. minutě se to povedlo zblízka Ben Yedderovi, poslední slovo pak měl po hodině hry Serge Aurier, který hlavou proměnil Didotův pas.

Hned z první domácí šance se urodilo: po Thauvinově rychlém autu se hráči OM dostali do brejku a o pár vteřin a chytrých přihrávek později už hostující gólman Boucher lovil míč ze sítě poprvé. Boucher, který přišel teprve před pár dny z druholigového Le Havre, patří k největším francouzským brankářským talentům, ale tříčlenná obrana mu dnes zpočátku příliš nepomáhala. Domácí radost nicméně o pár desítek vteřin později dokonale opadla - Didot našel ze značky rohového kopu hlavu Martina Braithwaitea, dánský forvard přiťuknul míč kolegovi Yedderovi, a tomu už na zadní tyči nebránilo ve skórování vůbec nic.

1:1 byl také výsledek úvodního klání obou týmů v podzimním zápase, ale dnes by si na podobný konec vsadil málokdo - k vidění byl svižný, ofenzivní fotbal, jak potvrdila i další domácí akce v režii dua Payet - Thauvin (17'). Toulouse hodně doplácelo na absenci klíčového stopera Aymena Abdennoura, který doslova za pět minut dvanáct odešel hostovat do Monaka, a Gignacovi tak ve skórování musel zabraňovat až pohotový Boucher (35').

Dobrý útočný výkon Marseille nicméně nezůstal neodměněn - pět minut před přestávkou se vynikající Gignac odpoutal od svého strážce Steeve Yaga, který z něj byl dnes opravdu zoufalý, vrátil míč pod sebe, a nabíhající Valbuena zblízka pohodlně dorážel do sítě.

Les Violets rychle poznali, že s takovouhle by to ve druhé půli nešlo, a po změně stran vyběhli na trávník jako vyměnění - hned pár vteřin po opětovném rozehrání pálil na Mandandu Braithwaite, a tentýž hráč neuspěl ani v další šanci z 53. minuty. Marseille sice kontrovalo nepřesnou ránou Payeta po excelentním Romaově pasu, ale domácí na zasloužené vyrovnání nakonec dlouho nečekali: Didot rozehrál z levé strany další roh, Aurier ve vápně přeskočil Mandandu a hlavou uzavřel skóre na 2:2.

Marseille se se ztrátou samozřejmě nehodlalo smířit a vrhlo všechny síly do útoku, leč neúspěšně. Krátce po vyrovnávací brance zahrozili z přímých kopů Payet (62') a Thauvin (72'), nepřesně pálil také Romao (74'), zatímco na druhé straně nedokázal svůj lob ideálně načechrat Didot (77'). Závěrečný domácí tlak ještě vyústil v Gignacův volej a trestuhodně zahozenou šanci Dja Djédjého, ale třetí branku se favoritovi přidat už nepodařilo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

Olympique Marseille 3:0 Toulouse FC

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele