16. kolo
05.12.2013 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Toulouse FC 1:1

Lyon nenapravil poslední ostudné vystoupení v Paříži a s Toulouse uhrál doma pouze bod. Je pravda, že vítězství byl hodně blízko, vedl totiž od 25. minuty zásluhou Lacazetteho. Jenže sedm minut před koncem mu utnul radost Braithwaite, jenž svým pátým gólem v této sezóně srovnal na konečných 1:1.

Kouč Rémi Garde již mohl do sestavy povolat Gomise a s ním jako by ofenzíva ožila. V neděli se OL trápil především v útoku, na svého nynějšího soupeře naopak vyrukoval s několika šancemi. V první neuspěl Lacazette, který pálil nad, Grénier následně také nebyl úspěšný v koncovce a nastřelil jen boční síť.

Domácí i nadále pokračovali v honbě za úvodním gólem, Ali Ahamada ještě stačil vychytat Fofanu. Pak již hostující gólman kapituloval. Lacazette ukradl míč Chantomemu a přesnou ránou k tyči poslal Olympique do vedení. Ani po přestávce Toulouse svůj herní projev nezlepšilo, i nadále byl lepším mužstvem jeho sok.

Na začátku druhého dějství Lacazette hezky uvolnil Miguela Lopese, Portugalec ovšem svou následnou střelu poslal jen mimo. Aliho Ahamadu se snažil ohrozit znovu Lacazette, během uplynulých týdnů zřejmě nejlepší hráč týmu, a poté i Malbranque se svým dalekonosným pokusem, avšak ani jeden z nich neuspěl.

Hostující stratég Alain Casanova poslal na posledních dvacet minut do hry Ben Basata a s ním jako by TFC trošku ožil. Těsně po svém příchdu na hřiště předvedl úctyhodné sólo, které musel hasit až brankář Vercoutre. O pár chvil později mohl vítězství definitivně pojistit Gomis, jenže Ferriho dlouhý pas nezužitkoval.

V tu chvíli udržel hostům naději na pozitivní výsledek svým zákrokem Ali Ahamada. V 83. minutě Lyon dost hloupě inkasoval a nakonec o dva body přece jenom přišel. Abdennourova střela se odrazila k obránci Biševacovi, na nějž Braithwaitovi stačilo více zatlačit a po zisku balónu jen přesně zamířit.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
klvana

7 bodů z deseti možných?

Reagovat
Sotuen

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

O.L. nedaří se nedaří.

Reagovat
eden_h

je smutne, ze jeden z mojich najoblubenejsich klubov takto dopadol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele