18. kolo
15.12.2013 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Marseille 2:2

Lyon ztratil dvoubrankové vedení a v souboji s Marseille se stejně jako v minulém vzájemném střetnutí nakonec rozešel smírně. Domácí vedli zásluhou dvou nejlepších střelců týmů Lacazetteho a Gomise, hosté však ještě před přestávkou snížili Gignacem a jedenáct minut před koncem vyrovnali vlastním gólem Bedima.

Domácí měli po celý zápas více gólových šancí, byli na hřišti lepším mužstvem, takže dočasný marseillský trenér José Anigo může být s výsledkem spokojený. Oba týmy na tom byly co se týče fyzických sil prakticky stejně - zatímco OM pošesté prohrál v Lize mistrů, OL slavil postup do další fáze Evropské ligy.

Svěřenci Rémiho Gardeho byli po výhře hladovější. Lacazette už v úvodu prokazoval, proč je v současnosti jedním z nejnebezpečnějších útočníků Ligue 1. Hraje ve velké pohodě a má asi životní formu. V první šanci, kdy se objevil sám před brankářem Mandandou, ještě neuspěl, v 17. minutě se již mohl radovat z úvodní branky zápasu.

Fofana zprava poslal prudkou přihrávku do šestnáctky, kde na něj Lacazette ještě nedosáhl, stihl jí však Gourcuff, jenž míč popostrčil zpátky na svého spoluhráče a ten mazácky z blízkosti zacílil. Na druhé straně mohl korigovat po chybě Gonalonse nebezpečný J. Ayew, avšak gólman Vercoutre jeho akrobatické zakončení zneškodnil.

Skóre se zase měnilo až minutu před koncem. Bedimo správně načasoval přihrávku na Gomise, který v šestnáctce balancoval na hranici ofsajdu. V pozici, v jaké se ocitl, se jen málokdy mílí, a výjimku neudělal ani tentokrát. Jenže poločas tímhle momentem ještě neskončil, v nastavení se prosadila Marseille.

Payet sice ztratil míč, zpátky ho však vybojoval Gignac, který nádhernou ránou z dálky překonal bezmocně se natahujícího se Vercoutreho. Do druhého dějství opět lépe vstoupil Lyon, Lacazette dobře uvolnil Gomise, jehož střelu brilantně vytěsnil Mandanda a do dorážky Gréniera se vložil skvěle N'Koulou.

Jestliže měl Vercoutre štěstí, že bezprostředně po zakončení Gignace pálil pouze mimo dotírající Thauvin, o to více smůly měl v 79. minutě, kdy ve zdi přímý volný kop bývalého hráče Bastie tečoval do jeho branky ve zdi Bedimo. Grénier mohl ještě strhnout vítězství na stranu OL, Mandanda si však s ním i s Benziovou dorážkou poradil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Bafe

Reagovat
Langi

velká šance dostat se víc na dostřel...tady to musí být za 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille to moc hezky dotáhla...díky za pár stovek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele