27. kolo
02.03.2014 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Montpellier HSC 0:0

Soupeř Plzně v osmifinále Evropské ligy remizoval po čtvrtečním vítězství nad Oděsou s Montpellierem, který si na své konto připsal svou patnáctou remízu sezóny. Lyon byl ovšem na hřišti daleko lepším týmem, tentokráte ho bohužel výrazně zradila koncovka. Jeho ztráta na třetí Lille se prohloubila na sedm bodů.

Třetí příčka je přitom strategická pro všechny celky bojující na čele tabulky. Právě ta totiž zajišťuje kvalifikaci Ligy mistrů pro příští sezónu. Svěřenci kouče Rémiho Gardeho prohráli za posledních dvanáct utkání jen jednou, podruhé v řadě ale uhráli jen bod za bezbrankovou remízu. Tu předchozí zaznamenali o minulém víkendu v Lille.

Domácí moc dobře věděli, proti komu nastupují. Ačkoli měl HSCM bídný podzim, na jaře se tabulkou šplhá stále výše. Od porážky z půlky prosince od St. Étienne neprohráli v devíti utkáních v rámci Ligue 1. Rolland Courbis může být s výsledkem ze Stade de Gerland spokojený, jeho tým zůstal na jedenácté příčce.

Za méně než 72 hodin nastoupil OL ke svému ligovému klání od vydřeného postupu nad Černomorcem. V základu se tak neobjevil Gomis, jehož Garde hodlal šetřit, a dal šanci Briandovi. Nezahrál si ani Malbranque, toho nalevo nahradil teenager Tolisso. Koné zastoupil potrestaného Biševace, Gonalons musel na plac za zraněného Fofanu.

V říjnu loňského roku dopadl vzájemný zápas obou týmů jednoznačným montpellierským vítězstvím 5:1. I proto měl Olympique velký zálusk na revanš. Hosté si naopak pod Alpy přijeli evidentně pro jakýkoli úspěšný výsledek, v útoku se téměř neprosadili. Snad jen střela z voleje od Nianga mírně znervóznila gólmana Lopese.

Jinak to byl ale hostující brankář Jourdren, který měl v první půli daleko více práce. Grénier ho prověřil dvěma nebezpečnými přímými kopy. A po přestávce tlak domácích vygradoval na nejvyšší obrátky. Chyběla ovšem jakákoli finální přihrávka či lepší zakončení. Proto opět jen Grénier ze standardky ohrozil Jourdrena.

Nejlepší pasáž přišla na řadu čtvrthodiny před koncem. Bédimo si vyměnil míč s Ferrim, jeho střelu z vápna musel zastavit až Jourdren. Grénier se následně snadno zbavil Stambouliho, podobně jako v předchozích možnostech si zase vylámal zuby na Jourdrenovi. V 87. minutě Koného hlavičku po rohovém kopu vytěsnil z brankové čáry Stambouli.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Manau

Budu věřit. 1:2 !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele