37. kolo
10.05.2014 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Lorient 0:1

Lyon doma překvapivě podlehl Lorientu, i tak ale drží pátou příčku a trumfy před posledním kolem on. Marseille totiž neudržela vedení v Bordeaux, takže Les Gones stále disponují jednobodovým náskokem. Když na závěr porazí venku Nice, o Evropskou ligu je už OM připravit nemůže.

Z předchozích čtyř výletů na Stade de Gerland odjížděli Les Merlus domů s nepořízenou. Teď jim hodně pomohlo vyloučení Daba, který byl na hřišti teprve třináct minut a už se musel pakovat do kabin po faulu na Pelého. Osm minut po přestávce pak nabídnutou přesilovku využil Doukouré, autor jediné branky střetnutí.

Červenou kartu ze své kapsičky musel sudí Antony Gautier nakonec vytahovat ještě dvakrát, po roztržce museli hrací plochu opustit v nastavení Ferri a Monnet-Paquet. OL má zkrátka jediné štěstí, že z Bordeaux došly dobré zprávy o výsledku Marseille. Ta v posledním kole přivítá doma již zachráněný Guingamp.

Sotva se začalo hrát, už celý stadion spílal na muže s píšťalkou v ústech, že nenechal dohrát Daba celých devadesát minut. Nepatrný zákrok na pronikajícího Pelého vyhodnotil jako zmaření vyložené brankové příležitosti a k překvapení všech museli domácí dohrávat v oslabení, které se jim ve finále stálo osudným.

Co se šancí v prvním poločase týče, za zmínku stojí Aliadiére střela, kterou lyonský gólman Lopes zlikvidoval, Gomis následně zamířil vedle. V dobré možnosti se objevil také Lacazette po centru od Bedima, Chaigneauovi se ovšem podařilo jeho pokus zneškodnit. Lorient rozhodl o svém vítězství v 54. minutě.

Pelé přihrál chytře na nabíhajícího si Doukourého, který přízemní ránou k tyči překonal Lopese a zaznamenal vůbec svůj první zásah ve francouzské nejvyšší soutěži. Vyrovnat se pokoušel Lacazette, jenže na Chaigneaua byl znovu krátký, hostující brankář si pak poradil rovněž s přímým kopem Gréniera.

Na druhé straně mohl pojistit tři body Coutadeur, Lopes ale svůj tým dokázal podržet. Blízko brance byl následně i Briand, avšak ani on na Chaigneaua, jenž nastoupil do branky za zraněného Audarda, nevyzrál. Poslední šanci pak spálil Koné, ani jehož hlavičku Chaigneau za svá záda nepustil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Langi

Nic nez vyhra...2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon potrebuje EL, 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Gautier byl placený Marseille ne?Já si myslel že takové rozhodcovské hova*o se může najít jen v Peltově cinklé kapr lize!!! to je letos už šestý zápas který Lyon prohrál hlavně chybama rozhodčího!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele