35. kolo
26.04.2014 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Toulouse FC 2:1

Montpellier splnil, co potřeboval, a díky vítězství 2:1 nad Toulouse si definitivně pojistil záchranu. Dlouho byl ovšem úspěch v nedohlednu, vždyť hosté ještě deset minut před koncem vedli o jednu branku. Závěr utkání jim ovšem vůbec nevyšel a definitivně si zabouchli cestu do evropských pohárů.

Svěřencům Alaina Casanovy vyšel na jedničku s hvězdičkou úvod prvního poločasu. Už v 5. minutě se na pravé straně otevřel prostor pro Ninkova, ten předložil balón do vápna na Treja, jenž střelou do víka zaznamenal svůj vůbec první gól v roce 2014. Hostujícímu stratégovi zkrátka vyšla už na začátku sázka na útočné pojetí hry 3-5-2.

Ačkoli posledních deset utkání těchto dvou celků nenabídlo více jak dvě branky, tahle statistika jako by neodpovídala tomu, jak ofenzivně hrálo Toulouse i nadále. Už v 15. minutě Braithwaite svou tvrdou hlavičkou pořádně vystrašil domácí obranu, která si s touhle situací poradila jen s vypětím všech sil.

Domácí se v první půli dostali do dvou dobrých příležitostí. Stambouli nejprve chytře uvolnil v šestnáctce Nianga, jenže útočník na hostování z AC Milán selhal v koncovce a zamířil jen nad. Francouzsko-senegalský forvard se do přestávky propracoval po centru Cabelly ještě k jednomu zakončení, nicméně v krkolomné pozici střílel opět nepřesně.

I po přestávce TFC držel více míč na kopačkách a bez problémů bránil těsné vedení. V 73. minutě mohl po přihrávce Akpy-Akpra navýšit náskok Braithwaite, avšak ke střelbě se nedostal. Míč ale ještě dokázal dostat na Treja, jehož pokus skončil smolně na brankové konstrukci - pro Toulouse už potřetí během posledních dvou utkání.

Jak dobře takticky sehráli hosté celý zápas, tak mizerně ho bohužel pro ně zakončili. Nejprve Cabella našel na zadní tyči Aït-Fanu, jenž skóroval poprvé od května roku 2012, a jen o chvilku později se prosadil z pokutového kopu Cabella. Veškovač totiž ve vápně fauloval Aït-Fanu a sudí Chapron musel ukázat na bílý puntík.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele