4. kolo
31.08.2013 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Valenciennes FC 1:0

Je ironií, že Lorient získal nejtěsnější domácí výhru právě díky Vincentu Aboubakarovi - mladý kamerunský útočník totiž do řad Les Merlus přibyl v létě právě z Valenciennes.

Výsledek to však byl zasloužený; Aboubakarův gól pouze stvrdil dominantní představení domácího celku. Umělá tráva na Stade du Moustoir hostům vůbec nesedla, a těm, kteří Sanchezovu týmu před startem sezony predikovali přestup, dávají aktuální výkony Les Athéniens momentálně za pravdu.

Hosté přitom měli své šance; Maora Meliksona v 53. minutě odzbrojil veterán v domácí bráně Fabien Audard, a čtvrt hodiny před koncem mířil těsně nad mladíček Opa Nguette. Byl to však Lorient, kdo si užíval více ze hry; Les Merlus měli vyšší procento držení míče, a ve 14. minutě se to projevilo i na skóre. Aboubakar si naběhl za obranu, obkroužil Nicolase Penneteaua v hostující bráně a přesně zakončil z ostrého úhlu.

Valenciennes se snažilo vyrovnat, avšak zdálo se, jako by se jejich špatný start do sezony projevil na individuálních výkonech; většina utkání se tak odehrála ve středu hřiště, a nebýt teplého babího léta, byli by se fanoušci v Bretani nejspíš hodně nudili. Je těžké rozepisovat se o nějakých šancích, když reálně žádné nebyly a hra se omezila prakticky pouze na strategický boj o střed pole, bez jakékoliv přidané hodnoty.

Jakékoliv šance hostujícího týmu na vyrovnání se finálně rozplynuly pět minut před koncem - právě tehdy si totiž pravý bek Rudy Mater vyšlápl na Gillese Sunua, byl po právu odměněn druhou žlutou kartou a poslán předčasně pod sprchy. Lorient tak těsné vedení udržel až do konce - a spolu s ním zůstala neporušena také stoprocentní bilance z domácích zápasů, která vyzvedla Gourcuffův tým na průběžné desáté místo. Valenciennes je po špatném startu do sezony šestnácté.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
hradec

FC Lorient 0:0 Valenciennes FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele