8. kolo
28.09.2013 14:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Marseille 0:2

Marseille veze tři body z Lorientu. A opět v tom měl do značné míry prsty Mathieu Valbuena.

Francouzský záložník se na Stade du Moustoir trefil už v jarním klání. Tehdy byl jediným střelcem, zatímco v prvním vzájemném duelu těchto dvou týmů v letošní sezoně jej ještě v nastaveném čase druhé půle napodobil André Ayew.

Domácí v předchozích třech utkáních nedokázali zvítězit a k tomu se jim zranilo několik hráčů základní sestavy. Do ní se proto dostal mladý záložník s fotbalově slavným příjmením - Bryan Pelé. Oproti tomu v útoku hostů se o góly měli starat sourozenci a synové proslulého otce Abediho, jenž si shodou okolností vysloužil díky svému umu tu stejnou přezdívku, kterou na dresu nosíval právě brazilský kouzelník, tedy Jordan a André Ayew.

V první šanci se ocitli domácí. Centr Youffreho odhlavičkoval Lucas Mendes přímo do cesty Wesleyho Lautoy, který ovšem branku halfvolejem přestřelil. Šest minut před koncem první půle přihrával před branku Pelé a jen centimetry dělily Mendese od vstřelení vlastního gólu. Ještě před pauzou našel Prostřední z bratrů Ayewových, tedy André, přesným pasem Valbuenu a první nebezpečná střela na branku z jeho kopaček skončila na boční síti. V prvním poločase tedy na Bretaňském poloostrově branka nepadla.

V 58. minutě se ale už skóre měnilo. Rozhodčí Olivier Thual nařídil po fauly Lautoy na Imbulu volný přímý kop, jehož exekuce se ujal Valbuena ... a provedl to podobně přesně jako o šest a čtvrt hodiny později Lukáš Vácha v souboji pražských S - 0:1. Lorientší se snažili, ale přes precizně fungující obranu si cestičku k Mandandovi nenašli.

A tak, stejně jako při zmíněném derby, i na stadionu Lorientu přišel druhý gól hostujícího celku na řadu až v nastaveném čase. Ještě předtím ale střídající Saber Khalifa překopl po přihrávce Andrého Ayewa "zařízení". Nedlouho poté si role vyměnili a ghanský útočník trefil po zemi ukázkově k bližší tyči Audardovy svatyně - 0:2. Zatímco FC Lorient je po neúplném osmém kole na první nesestupové příčce, Olympique Marseille nadále stíhá Monaco a PSG na druhém pólu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3 divocina

Reagovat
smazaný uživatel

jak cyp

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele