11. kolo
26.10.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - FC Sochaux 2:1

Souboj dvou celků ze spodních pater tabulky lépe dopadl pro domácí Lorient, který tak utnul sérii šesti zápasů bez vítězství. Sochaux sice dokázalo v závěru utkání snížit Cédricem Bakambuem, bylo už však příliš pozdě. Góly Vincenta Aboubakara a Yanna Jouffreho nakonec Les Merlus stačily na tři body.

Lorient vstoupil do utkání lépe, Aliadiéreho s Coutadeurem musel vychytat gólman Pouplin. A o chvilku později se již radoval z průběžného vedení. Pelé našel svým centrem nabíhajícího Aboubakara, který se díky přesné koncovce nikým nehlídaný radoval v 17. minutě ze své čtvrté trefy v této sezóně.

Nový kouč Hervé Renard si sice stěžoval u hlavního arbitra Jochema, že byl těsně předtím faulovaný Corchia, nic platné mu to ovšem nebylo. I nadále byl přitom lepší soupeř, další zásah však diváci viděli až po obrátce. Domácí brankář Audard musel poprvé zasahovat až ve druhé půli, likvidoval přímý kop od Diase.

V té samé minutě se FCSM dostal do další tutovky, Roudetův jakýsi centr ale zase dokázal polapit Audard. Domácím sice prakticky celou sezónu chybí ofenzivní síla v podobě zraněného Traorého a Quercii, zápas od zápasu se ale lepší spolupráce Aboubakara a Aliadiéreho.

Právě prvně jmenovaný v 55. minutě převzal dlouhý pas Lautoy, na hranici vápna si parádně míč zpracoval, vrátil ho na Jouffreho, jenž podruhé překonal Pouplina. Les Merlus se hnali za třetí pojišťovací brankou, v 67. minutě mířil Aliadiére jen do Pouplina, po pěkném centru Lautoy se neprosadil ani Aboubakar.

I když byli svěřenci Christiana Gourcuffa prakticky celých devadesát minut daleko nebezpečnější, museli se v nastavených minutách stále bát o výsledek. Po spolupráci s Camarou se totiž dokázal zapsat do listiny střelců i Bakambu. Pro hosty to ale byla už jen poslední větší šance v celém utkání.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele