36. kolo
04.05.2014 14:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Montpellier HSC 2:0

Naděje ASSE na Ligu mistrů žije! Les Verts dnes před vlastními fanoušky udolali Montpellier 2:0, zareagovali na páteční plichtu Lille a napevno si již zajistili účast v pohárové Evropě. Momentálně mají pětibodový náskok na pátý Lyon, pět bodů činí také jejich ztráta na třetí Dogy.

Slavný klub tak dostane druhou šanci ohromit v evropských kláních - letos se mu to hrubě nevyvedlo, poroučel se už v předkole EL na úkor dánského Esbjergu. Letos je situace taková, že výhra PSG v Coupe de la Ligue zajišťuje Evropu i pátému celku ligové tabulky, a níže už Saint-Étienne klesnout nemůže. Postaraly se o to trefy Romaina Hamoumy (47') a Mevlüta Erdinga (57').

Svěřenci Christopha Galtiera v dubnu ani jednou neprohráli, a také svůj květnový účet načali pěkně zostra - za slunečného nedělního odpoledne na zaplněném Geoffroy-Guichard byli od začátku lepším týmem, v první půli však ještě skórovat nedokázali. Hamoumovu přímému kopu z 6. minuty chyběly centimetry, pět minut před pauzou pak sice Erding vystihl tragický zpětný míč Daniela Congrého, ani on však se svojí střelou neuspěl.

Romain Hamouma si spravil chuť pouhé dvě minuty po změně stran - Moustapha Bayal Sall skvěle prostrčil míč mezi obrannou linií Montpellieru a šikovný křídelník nedal z otočky brankáři Geoffrey Jourdrenovi sebemenší šanci. Hamouma pálil z dobrých 25 metrů, Jourdrenovi však nezbylo než uznale zatleskat.

Vedoucí branka vlila domácím čerstvou krev do žil a krátce poté mohl zvýšit Benjamin Corgnet, s jehož hlavičkou si poradil hostující gólman. V 57. minutě však bylo definitivně hotovo - Erding se ve vápně chytře uvolnil, zpracoval tečovaný Gradelův přímý kop a se suverenitou obávaného kanonýra propálil Jourdrena podruhé.

Druhá inkasovaná trefa pořádně zamávala s montpellierskými ambicemi na umístění v první polovině tabulky; Les Pailladins dnes chtěli navázat na překvapivou výhru 2:1 s Toulouse, nabuzení domácí jim však zkrátka nedali, lidově řečeno, ani přičichnout. Mohlo být dokonce ještě hůře, to by však Erding (70') a Hamouma (85') museli tentokrát mířit přesněji.

Montpellier tak zaznamenal první a poslední gólovou šanci až v nastaveném čase - měl ji na svědomí M'Baye Niang, a šlo o pořádně jedovatou dělovku z okraje vápna. Zápas však symbolicky uzavřela jiná, domácí příležitost - Franck Tabanou ještě poté protáhl Jourdrenovy prsty, třetí trefu však už nepřidal.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele