24. kolo
09.02.2014 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - Paris Saint-Germain 1:1

Ani druhé vzájemné ligové střetnutí Monaka a PSG v rámci letošní sezony nepoznalo vítěze.

Olympijské hry v ruském Soči jsou sice v plném proudu, nicméně v neděli směřovaly zraky Francouzů i Francouzek především do Monaka. Hosté tam, na Stade Louise II, sice vstřelili dvě branky, nicméně přesto z toho byla jen remíza 1:1. Javier Pastore mířil přesně, kdežto kapitán Thiago Silva nechtěně překonal svého spoluhráče. Díky tomu se zrodil naprosto stejný výsledek, k jakému se oba týmy dopracovaly už v září v Parku princů. Jak přesně k němu ale došlo?

Hráči PSG se do svého soupeře pustili pěkně zostra a jejich převaha v držení míče byla korunována první trefou ještě v úvodní desetiminutovce. Thiago Motta zahrával rohový kop, který prodloužil Alex. Balon se následně odrazil od Ricarda Carvalha tak nešikovně, že Argentinec Javier Pastore neměl potíže dopravit jej do brány - 0:1.

Po inkasovaném gólu si svěřenci Claudia Ranieriho uvědomili, že už se hraje. A hned se snažili odpovědět. Poté, co se o závar před brankou se postarali James Rodríguez a Lucas Ocampos, byl nucen předvést vynikající zákrok Salvatore Sirigu. Míč se ovšem dostal jen k nohám Emmanuela Riviéra, kterému radost z desáté branky v sezoně uzmul včasný blok Thiaga Silvy.

Pak se po přihrávce Maxwella položil do balonu Zlatan, jenže protože jeho střela letěla vedle, bylo by bývalo možná vhodnější volit přihrávku zpět nabíhajícímu brazilskému spoluhráči. Dvojice Maxwell-Pastore vůbec hodně zaměstnávala obranu Monaka, což by Ranierimu zřejmě tolik nevadilo, kdyby Moutinho ještě v první půli nasměroval svůj halfvolej na branku, nikoliv nad ní.

Před pauzou to ale mohlo být také už 3:0 pro PSG. Na řadu totiž přišly dva přímé kopy Zlatana Ibrahimoviće. Švédský kanonýr nejprve vypálil na Subašiće pořádnou pumelici, ale chorvatský brankář ji dokázal vyrazit do bezpečí. Podruhé Zlatanovu střelu nepříjemně tečoval Ocampos, ale Subašić byl znovu tam, kde být měl.

I po přestávce došlo na souboj stejných hráčů, ale znovu z něj vyšel vítězně ten, který obléká dres monackého klubu. Ani Salvatore Sirigu na druhé straně rozhodně neměl prostor na relaxaci. Nejprve včas odpálil nebezpečný centr Layvina Kurzawy, a poté jeho pozornost vyzkoušel střídající Geoffrey Kondogbia. Italský brankář však jeho pokus neudržel, ale do neposedného míče stihl plácnout těsně předtím, než se jej zmocnil Riviére, pro nějž by to byl gól zcela zadarmo.

Ani po příchodu Dimitara Berbatova se Monaco stále ne a ne prosadit. Pomoci jim tedy musely vnější zdroje, ovšem jen v jednom jediném případě. Konkrétně v 74. minutě, kdy Thiago Silva ve snaze zamést Fabinhův centr smolně zamířil do vlastní sítě - 1:1. Zlatan Ibrahimović je útočníkem par excellence, o tom není sporu. A mohl to být právě on, kdo mohl ještě v samotném závěru zajistit hostům výhru. Poté, co předvedl trochu míčové ekvilibristiky, vypálil levačkou na Subašiće, avšak ten i tentokrát svůj tým podržel, takže mezi oběma protivníky nadále zůstává pětibodový rozdíl.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

toto monako umláti

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

bez falcaa 1:2

Reagovat
hradec

AS Monaco 4:2 PSG

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

tak se mi zdá, že autor reportáže fandí PSG!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nějakej Tomáš Kundík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele