24. kolo
09.02.2013 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Stade Brestois 2:1

Brest od sestupových pozic stále dělí pouze dva body. Tým, v němž stále působí Mario Lička, v dnešním utkání padl na půdě Valenciennes 1:2.

Domácím zajistili vítězství již dvě branky z prvního poločasu. Po deseti minutách hry se prosadil Mathieu Dossevi, v samém závěru úvodního dějství vedení pojistil Rudy Mater. Va’nnes se tak v tabulce posunulo již na desátou pozici. Za hosty sice tyčku trefil Charlinson Benschop, z branky se však radoval pouze Florian Raspentino.

Do první příležitosti se dostali hosté, konkrétně to byl Geoffrey Dernis, jenž vyzkoušel pozornost domácího gólmana Nicolase Penneteaua. Poté však již bylo vše - a především pak branky - v režii Valenciennes. Alexis Thébaux sice ještě dokázal zlikvidovat ránu Maora Meliksona, na Dosseviho dorážku však byl krátký - 1:0.

Následně se předvedli oba gólmani dnešních soupeřů. Penneteau dokázal vyrazit solidní pokus Abdulwahida Sissoka, na druhé straně si Thébaux zase poradil s ranou levačkou Carlose Sáncheze. Hostující brankář si však svou slabou chvilku vybral chvíli před koncem prvního poločasu.

To Thébaux nebezpečně podcenil dalekonosnou ránu Rudyho Matera: míč se před ním odrazil od země a přeskočil přes jeho nataženou nohu až do sítě - 2:0.

Brest se málem dočkal vyrovnání po hodině hry. Jonathan Ayite vyslal do samostatného úniku Benschopa, letní posila Brestu však svůj pokus z dvaceti metrů opřela pouze do břevna. Na druhé straně se po delší době ozvalo v té době poměrně apatické Valenciennes. Přímý kop Meliksona usměrňoval hlavou Sánchez, nicméně přestřelil.

Další nebezpečnou ránu Benschopa zablokoval do zámezí bránící Benjamin Angoua. Brest si tak na svůj kontaktní gól musel počkat až do nastaveného času. Ayite opět předvedl fantastickou prihrávku, na kterou si tentokrát naběhl střídající Raspentino. Ten si narozdíl od Benschopa se svou šancí poradil, vnikl do šestnáctky a prostřelil Penneteaua - 2:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele