30. kolo
30.03.2013 20:00 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Valenciennes FC - SC Bastia 3:4

Sedmigólová přestřelka nakonec lépe vyzněla pro Bastii, která si díky třem bodům upevnila pozici ve středu tabulky daleko od sestupového pásma. Valenciennes si naopak svého soupeře připustila k tělu a je jen zásluhou lepšího skóre výše postavené. A dá se říci, že domácí mají po této porážce definitivně po nadějích účastnit se evropských pohárů příští sezónu.

VAFC vstoupil do utkání famózně. Už v 9. minutě si totiž Gomis dokázal vyhlédnout centr z rohového kopu od Dosseviho a přesně zacílil. Za jedenáct minut bylo ovšem na druhé straně vyrovnáno, Harek zleva našel svým pasem Maoulidu, který si míč nejprve zpracoval a pak z hranice malého vápna v pohodě překonal brankáře Penneteaua.

Za dalších deset minut domácí vedení urvali opět na svou stranu. Mary zahrál ve vápně rukou, kopala se penalta, a protože gólman Landreau netrefil směr střely Danica, nebylo co řešit. Bastia dokázala srovnat záhy po přestávce. Palmieri tentokráte ve 49. minutě nacentroval na hlavu Maoulidy, jenž si následně připsal druhou trefu utkání.

I nadále se hrál pohledný a útočný fotbal. Modeste v 58. minutě spálil velkou tutovku, za nerozhodného stavu mu to nakonec ale tolik vadit nemuselo, jelikož veledůležitý gól vsítil šest minut před koncem spoluhráč Thauvin. Po ruce Bonga sudí Bastien nařizoval další pokutový kop, který hostující záložník s přehledem proměnil.

Tři body o pět minut později pojistil znovu Thauvin, jenž předvedl parádní sólo a v koncovce se poté nemýlil. Hosté tak jen potvrdili, že ani po reprezentační pauze neztratili útočný apetit, před ní totiž čtyřikrát skórovali také proti Lyonu. Valenciennes ještě ve čtvrté minutě nastavení zařídil čestný úspěch Pujol. Ten se opřel do míče z první po rohu Matera, platné mu to ovšem bylo jako mrtvému zimník.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele