13. kolo
17.11.2012 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Montpellier HSC 1:1

Obhájce titulu z Montpellieru vybojoval bod na hřišti Valenciennes. To je pro Les Pailladins víceméně dobrým výsledkem: domácí totiž mají letos vynikající formu, doma drtí jednoho soupeře za druhým, a hosté navíc dohrávali po Saihiho vyloučení v deseti.

HSC poslal do vedení po čtvrthodině hry třiadvacetiletý forvard Gaëtan Charbonnier, ale Les Athéniens dokázali vyrovnat ještě do přestávky - prosadil se o celých 10 let starší Grégory Pujol. Když pak domácí dostali pouhých 11 minut po začátku druhé půle výhodu přesilovky, zdálo se, že dokážou vstřelit i vítězný gól; největší šanci druhé půle však paradoxně zaznamenal Montpellier, konkrétně Souleymane Camara, který nůžkami trefil tyč.

Geoffrey Jourdren v hostující brance se poprvé zapotil už ve druhé minutě, kdy vyrážel hlavičku Anthonyho Le Tallece; proti následné střele Dosseviho však byl bezmocný a ulevil si až poté, co se míč odrazil od tyče. Po přečkání úvodního nebezpečí však Montpellier převzal otěže zápasu a brzy se dostal do vedení - Mounier našel chytrým pasem ve vápně Charbonniera, který z voleje propálil Penneteaua - 0:1.

Motor domácí ofenzivy Le Tallec odpověděl po svém - nejprve po 25 minutách donutil Jourdrena k dobrému zákroku, aby následně vyzval ke skórování útočného kolegu Pujola. Ostřílený forvard nedal svojí pohotovou přízemní střelou hostujícímu brankáři příliš šancí - 1:1.

Montpellier se vlastně odsoudil k bránění výsledku v 56. minutě, kdy Saihi ostře fauloval Danice a byl vykázán ze hřiště; ve skutečnosti šlo o dost přísné rozhodnutí, neboť opakované záběry potvrdily, že to byl spíše žlutý (či oranžový) zákrok. Jenže Les Pailladins se nevzdali, a přestože Va'nnes kontrolovalo hru, dostalo se hned do dvou dobrých šancí - v 61. minutě Camara trefil vzpomínanou tyč, a o chvíli později tentýž hráč hlavičkoval jen několik centimetrů mimo. Oba celky se tak rozešly zaslouženou remízou.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0, Montpellier bez Belhandy na Valenciennes? to nemuze dopadnout jinak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele