16. kolo
07.12.2012 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - SC Bastia 0:0

Toulouse sice nedávno rozstřílelo Lyon, ale jinak se mu hrubě nedaří a dnešní domácí remíza 0:0 s Bastií se určitě nedá považovat za úspěch.

Les Violets se tak posunuli na osmé místo, ale jejich ztráta na čelo tabulky se prakticky nezmenšila. Domácí zradila nedostatečná schopnost vnutit protivníkovi svoji hru a dotlačit ho k chybám - tedy přesně to, na co trenér Alain Casanova poukazoval už před zápasem.

Ve skutečnosti však mohli jeho svěřenci i prohrát; Bastia totiž nepřijela do Okcitánie v poraženecké náladě a v úvodu utkání byla lepším týmem. Anthony Modeste uhájil míč před Zebinou a dokázal vypálit; střelu musel odvracet na roh blokující Steeve Yago.

Pak už přišli na řadu domácí, a dvojitá šance Pavle Ninkova. Hostující obrana však zblokovala jak první střelu srbského beka, tak i následnou dorážku; k další dorážce se ještě dostal Moussa Sissoko, ale pálil mimo. Neuspěl ani elitní střelec Wissam Ben Yedder, kterého o chvíli poté vyslal do dobré šance Zebina.

Domácí gólman Ali Ahamada si pak zachytal proti Modestemu; bývalý útočník Bordeaux či Blackburnu však střílel z velkého úhlu. Na druhé straně se opět neprosadil Sissoko, který i tentokrát dojel na špatně seřízená mířidla, a Regattinův pas v gólovou tečku proměnit nedokázal.

Rovněž ve druhé půli nabídly oba celky vyrovnaný souboj s několika šancemi na obou stranách. Favorizované Toulouse asi nejvíce zahrozilo prostřednictvím Pantxi Sirieixe, který po Tabanouově pasu hlavičkoval těsně mimo; v samém závěru se k přímému kopu postavil sám Tabanou, ale tyče hostující branky zkrátka byly dnes zakleté.

Bastia zahrozila sérií několika krátce po sobě jdoucích úspěchů, a Ahamada se musel vytasit z nejdůležitějším zákrokem zápasu, když excelentním reflexem vyrazil další Modesteho střelu. Na mladého gólmana si nepřišel ani Florian Thauvin, a z velké části i díky němu se tak v utkání nakonec zrodila zasloužená remíza.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Veselac

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele