18. kolo
14.12.2012 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Valenciennes FC 2:0

Rennes doma v atraktivním zápase porazilo zásluhou Féreta a Pitroipy Valenciennes 2:0 a posunulo se na prozatímní čtvrtou příčku v tabulce.

Les Rouge et Noir čekali na vítězný gól pouhých pět minut, než se po střele z rohu vápna prosadil Féret; domácí špílmachr tak zakončil akci, při níž si seběhl až do útočné třetiny nikým neatakován a proměnil perfektní Pitroipův pas. Na začátku gólové akce byl aktivní také Cheick Diarra, teprve dvacetiletý malijský forvard, který svůj debutový start v Ligue 1 zvládl celkově na jedničku.

Pro Valenciennes šlo o krutý start; jako by se hráči ještě nevzpamatovali z debaklu proti PSG. Jinak však tým Daniela Sancheze dostál své filozofii a hrál vyloženě útočný fotbal - Les Athéniens napadali velmi vysoko, což na druhou stranu ponechávalo Rennes spoustu prostoru k brejkům. V 19. minutě se právě jeden z protiútoků ujal a Pitroipa vstřelil druhý gól - naštěstí pro hosty však rozhodčí viděl zpracování rukou.

Jen pár vteřin poté si poprvé zachytal domácí Benoit Costil, který několika důležitými zákroky přispěl k příznivému výsledku. Ten první byl proti střele Mathieua Dosseviho, a ještě před poločasem podobně neuspěl ani Vincent Aboubakar, který dnes dostal v útoku přednost před Le Tallecem.

Jinak ale bylo v první půli nebezpečnější Rennes - Pitroipa v dobré pozici uklouzl, Diarra zase svoji akrobatickou střelu opřel vedle brány. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 a nestranní fanoušci museli být s fotbalem spokojeni.

Valenciennes zahájilo svoji snahu o vyrovnání okamžitě po opětovném rozehrání a nehlídaný Aboubakar zblízka trefil hlavou tyč poté, co jej perfektním centrem z levé strany našel Foued Kadir. Kamerunský střelec nakonec neudržel balanc a zapadl do brány - na rozdíl od míče.

Druhý poločas se však celkově (a logicky) nesl ve znamení uvolněnějšího tempa, zčásti i díky tomu, že domácí kouč Antonetti přeskupil sestavu do defenzivnější podoby - dobře totiž věděl, jak jeho tým nedávno doma prohospodařil náskok proti (slabšímu) Brestu.

To však neznamená, že by bretaňští vyslanci rezignovali na hru dopředu, a potvrdil to Vincent Pajot, jehož hlavičce po Féretově centru chyběly decimetry. Potvrzení náskoku se Rennes nakonec dočkalo v 71. minutě, kdy Isimat-Mirin pod tlakem od dotírajícího Pitroipy uklouzl a dovolil tak převzít míč Féretovi. Autor první branky následně obehrál Rudyho Matera, počkal si na ideální moment a vrátil zpět Pitroipovi, jehož placírka už se nemohla mílit - 2:0.

V závěru utkání se ještě pokoušel korigovat skóre osmnáctiletý náhradník Opa Nguette, ale Costil byl opět pozorný a zajistil svému týmu teprve čtvrté čisté konto v sezoně.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele