3. kolo
25.08.2012 20:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Stade Rennes - SC Bastia 3:2

První body v novém ročníku si na své konto připsal loni šestý celek tabulky z Rennes. Bastia naopak poprvé v sezóně nějaké body ztratila, i když k zisku alespoň toho jednoho neměla až zas tak daleko. Domácí borci měli s nováčkem soutěže pořádně těžkou práci a nakonec jim vítězství zařídil až v 83. minutě kabrňák Yann M'Vila.

Rennes dostalo míč za brankovou čáru dokonce už po pěti minutách hry, ale proti byli rozhodčí, kteří Erdinca viděli v ofsajdu. Za hosty se mohl prosadit v 19. minutě Modeste, jenže ten nepřekonal pozorného brankáře Costila, jenž jeho střelu lapil nadvakrát. O chvilku později však již přece jenom padla první branka utkání.

Alessandrini se ocitl v brejkové situaci, obešel jednoho z obránců a pak se ve vyložené příležitosti před brankářem Novaesem nemýlil. Bastia však o šest minut později srovnala stav, po rohovém kopu se prosadil Marque. Do konce poločasu se ovšem výsledková tabule ještě jednou měnila a to ve prospěch domácího Stade Rennes.

Byl u toho znovu Alessandrini, autor první trefy, jenž ve 40. minutě milimetrovým pasem našel Pitroipu a ten pak v pohodě prostřelil Novaese. Po obrátce mohli Atonettiho svěřenci ještě zvýšit svůj náskok, Novaes se však mezi třemi tyčemi vytáhl proti hlavičce Erdinca, na nějž hezky nacentroval Alessandrini.

Důležitou a klíčovou minutou pak byla třiapadesátá. Ilan obdržel druhou žlutou kartu a Bastia dohrávala v oslabení. První přitom dostal úplně zbytečně, když projevoval nespokojenost sudímu Bastienovi. O chvilku později Novaes držel šanci svého týmu nad vodou, když lapil dělovku Alessandriniho.

Korsickému celku se i v deseti hráčích podařilo vyrovnat. Stalo se tak čtvrthodiny před koncem, když Wahbi našel Marchala a ten byl před brankou ihned po ruce. Novaes a obrana Bastii pak měla celou řadu problému udržet remízový výsledek, Brazilec polapil tvrdou ránu Montaňa, avšak na ještě razantnější pokus M'Vily sedm minut před koncem už Novaes prostě nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele