1. kolo
11.08.2012 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Gourcuff vystřelil Lyonu těsnou výhru v Rennes

Olympique Lyon dokázal na Stade de la Route de Lorient zužitkovat více než hodinovou přesilovku a vstupuje tak do nové sezóny tím nejlepším možným způsobem - třemi body! Rennes se pokusí o reparát na hřišti Bordeaux.

Dříve nezastavitelný expres Ligue 1 z Lyonu, jenž načíná už jubilejní pátou sezónu bez mistrovského primátu, měl od první minuty více ze hry, držel kulatý nesmysl na svých kopačkách a čím dál více obklopoval soupeřovo pokutové území. Otevřít skóre mohl v sedmé minutě Gomis, který natáhl zpoza vápna, jeho ránu ovšem zpacifikoval agilní Costil.

Nicméně o osm minut později byl i on bez šance: Briand předvedl rychlou individuální akci a následně předal balón Gourcuffovi, jenž se levačkou z bezprostřední blízkosti nemýlil - 0:1. Odpovědět mohl Ekoko, proti byl ale pohotovým zákrokem náhradní brankář Les Gones Rémy Vercoutre, jenž nahradil reprezentační jedničku Huga Llorise.

Právě souboj výše jmenovaných byl poté ve 28. minutě zřejmě rozhodujícím okamžikem celého utkání, neboť konžský útočník viděl po vzájemném střetu od sudího Rainvilla bez mrknutí oka červenou kartu a musel tak předčasně ze hřiště!

Druhá půle už se odehrávala výhradně v lyonské režii. Zvýšit náskok mohl v 57. minutě po spolupráci s Lacazettem opět Yoann Gourcuff, avšak tentokráte neuspěl. Hned vzápětí našel Réveillère ve vápně Lacazetta, ovšem podobně jako o pár okamžiků později Gomis neuspěl. Rennes bylo doslova a do písmene neškodné a vyloženě čekalo na závěrečný hvizd. Do třetice to zkoušel bývalý středopolař Bordeaux, ze standardky ale mířil nepřesně.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Langi

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 2. Jediný konkurent PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EuroFotbal.cz: 0

Můj tip: 2

Reagovat
juninho8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Videl bych to ze oba vstreli gol,takze klidne 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele