5. kolo
16.09.2012 14:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Lorient udolal v devíti Rennes

Tři branky, tři červené karty a neporazitelná série Lorientu nadále pokračuje. Les Merlus "porazili" svého soupeře z Rennes sice i v karetních ohodnoceních, nicméně vstřelilo o jednu branku více, a raduje se tak z dalších bodů...

Oranžoví si tak do sbírky připsali již své třetí letošní vítězství, která stále doplňují dvě remízy. Tým Christiana Gourcuffa se dnes letos vůbec poprvé radoval z výhry na stadionu soupeře, což mu - i díky formu hledajícím favoritům - vyneslo zatím skvělé druhé místo. Naproti tomu Rennes navázalo na nepovedený závěr minulé sezony, v novém ročníku zatím zvítězilo pouze jedinkrát a se třemi body se pohybuje v sestupovém pásmu.

Diváci na Stade de la Route de Lorient si po zápase mohli libovat: takový zápas asi jen tak neviděli. Celé drama přitom začalo již ve čtvrté minutě, kdy se ve skvělé příležitosti objevil domácí Victor Hugo Montano. Jeho přízemní střela však v síti neskončila, namísto toho se odrazila od levé tyčky zpět do pole.

A hosté z Lorientu se svému soupeři za tento útok dokonale pomstili v 23. minutě. Lucas Mareque našel v ideální pozici Alaina Traorého a střelec z Burkiny Faso se svou přesnou levačkou nemýlil - 0:1.

Hostující radost trvala přesně devět minut. Poté byl totiž za nebezpečný zákrok na domácího Jonathana Pitroipu vyloučen obránce Maxine Baca. Přesto se však Lorientu podařilo navýšit své vedení už na dvě branky. A opět u toho byl famózní Alain Traoré. Letní posila z druholigového Auxerre namířila svůj přímý kop z třiceti metrů přímo do horního růžku Costilovy branky - 0:2.

Následně se opakoval stejný scénář: branka Lorientu, faul na unikajícího Jonathana Pitroipu a červená karta pro hostujícího hráče. Tentokrát si ji vysloužil gólman Fabien Audard, který se po tomto verdiktu s hlavním sudím ještě dlouho dohadoval. To Rennes již takovou příležitost nemohlo promeškat.

Sadio Diallo ještě ze svého přímého kopu mířil těsně vedle, v 71. minutě se však domácí konečně radovali z branky. Jonathan Pitroipa využil zaváhání obránce Wesleyho Lautoy a tvrdou ránu poslal za záda náhradního gólmana Benjamina Lecomteho - 1:2.

Zápas měl nyní nabrat na otáčkách, vždyť Rennes hrálo v plné síle proti devítičlennému Lorientu. Nicméně domácím vše pokazil náhradník Cheikh Diarra, jenž byl jedenáct minut před koncem vyloučen. Mladý malijský útočník byl přitom na hřišti necelých pouze pět minut poté, co likvidačním zákrokem zaútočil na Traorého.

Právě ten se málem stál trojbrankovým hrdinou oranžových: jeho dalekonosná střela v samém závěru však narazila na připravené rukavice Benoita Costila...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele