20. kolo
13.01.2013 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - SC Bastia 1:2

Remeš dál pokračuje ve výsledkové blamáži. A o tom, že proměňovat šance je už opravdu potřeba, ukázalo domácí střetnutí s Bastií. Hosté na hřišti nebyli o nic lepším týmem, ale zkrátka vstřelili o gól navíc. Jenom tenhle faktor se přitom vždy promítne do tabulky, mezi oběma celky je tak nyní už šestibodový rozdíl.

Souboj nováčků se hrál od začátku ve velmi vysokém tempu. Jako by oba zavzpomínaly, jak spolu dlouhá léta soupeřily v Ligue 2 a hodlali tomu druhému oplatit třeba dřívější rány. Nakonec však už potřetí v řadě opět vyhrála Bastia, jakmile na branky Thauvina s Ilanem dokázal odpovědět pouze Courtet.

Domácí měli více míč na kopačkách a gólmana Landreaua, který si tak prožil u hostů úspěšný debut v novém dresu, hodně zaměstnávali. Asi nejvíce pak Fortes, který se najednou ocitl sám před brankou, jenže zkušený muž v rukavicích jeho kličku do strany vystihl a míč schoval do náruče. O tři minuty později střílel nepřesně Courtet.

Na druhé straně korsický celek využil hned svou první větší šanci zápasu. Rothen poslal nadýchaný pas do vápna a tam se s ničím nepáral Ilan. Svůj pokus nůžkami měl přitom nabroušený dost ostře, jelikož s ním i díky dopadu o zem vymetl šibenici. V závěru první půle mohl ještě navýšit náskok Modeste, z blízkosti však zamířil mimo.

Do druhého poločasu Remeš vstoupila dost ospale a pykala za to. Hned zkraje mohlo být zle po spolupráci Modesteho s Thauvinem, síť se však třepotala až ve 48. minutě. Modeste použil svou sílu, aby přidržel míč pro Ilana, ten ho následně prostrčil na Thauvina, jenž parádní pumelicí o břevno zacílil.

Bastii tenhle stav pochopitelně vyhovoval, proto už hrozila jen z brejků. Obrana ovšem nehrála úplně nejlépe, jinak by se do šance nedostal v 54. minutě Courtet, naštěstí pro ní však trestuhodně přestřelil. V 63. minutě se už Courtet prosadit dokázal, když z vyložené pozice za Landreaua usměrnil přihrávku zleva od Rigonata.

O šest minut později mohlo být s klidem vrovnáno. Fortes, po celou dobu hodně aktivní, předvedl parádní sólo přes tři protihráče, naservíroval balón střídajícímu Fauverguemu, avšak ten nedokázal míč trefit ideálně. Modeste ještě devět minut před koncem trefil tyčku, závěrečný tlak pak domácím již k bodovému zisku nepomohl.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1*1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele