6. kolo
22.09.2012 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Brestois - Valenciennes FC 2:1

Fotbalisté Brestu i ve svém třetím domácím zápase dokázali naplno bodovat. Po Évianu a Troyes to tentokráte odneslo Valenciennes, byť to na Stade Francis-Le Blé vedlo už od 11. minuty díky Dossevimu. Pak se ale ve druhém poločase dokázali prosadit Ayité s Ben Basatem a hosté už v deseti odpověď nenašli.

Domácí celek se mohl ujmout vedení už po třech minutách hry, Grougi ale z přímého kopu zamířil jen těsně vedle. Také VA v úvodu zahrozilo, nejprve Nery pěkně svou střelou otestoval brankáře Thébauxe. V 11. minutě se hosté již ujali vedení. Le Tallec předal míč Dossevimu, ten obešel obránce Lorenziho a pak v pohodě Thébauxe překonal.

SB29 se i nadále snažil hrát aktivně, ve 20. minutě nebezpečně vypálil Ayité a gólman Penneteau se měl mezi třemi tyčemi co ohánět. V závěru poločasu byl Brest ještě jednou blízko vyrovnávací brance, avšak Penneteau se proti pokusu Lesoimiera, jemuž hezky přihrál aktivní Ayité, skvěle vyznamenal.

I po přestávce byli domácí směrem dopředu nebezpečnější. Ayité dokonce Penneteaua už překonal, nicméně Bong míč ještě stačil za něj vykopnout z brankové čáry do bezpečí. V 61. minutě do téhle chvíle dobře chytající Penneteau udělal kiks, který znamenal vyrovnání. Nepolapil totiž po čechovsku centr Lorenziho do rukavic, vypadl mu a hned poté do branky v pohodě dorazil Ayité.

Tři body nakonec zařídil Ben Basat z penalty. Ve vápně ho totiž čtvrthodiny před koncem fauloval Gil, který byl za svůj přestupek dokonce vyloučený. Ben Basat pak poslal Penneteaua na druhou stranu a bez emocí zacílil. V 86. minutě sice mohlo VA urvat alespoň remízu, to by však Le Tallec nesměl trefit jen tyčku.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Veselac

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele