13. kolo
17.11.2012 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Brestois - SC Bastia 3:0

Brest znovu potvrdil, že je doma nesmírně silným protivníkem, a oslabené Bastii nedal absolutně žádnou šanci. S pěti výhrami a jednou remízou je vůbec nejlepším mužstvem Ligue 1 před vlastními fanoušky. O dvě branky se postaral Larsen Touré, z penalty se prosadil Eden Ben Basat.

Už od začátku byl Brest o něco aktivnějším týmem, Lesoimierova střela z druhé minuty ale byla polapena pozorným gólmanem Bonnefoiem. Na druhé straně o pár chvil později zahrozil se svým pokusem Modeste, i Thébaux se ale mezi třemi tyčemi v dresu domácích zaskvěl.

Ve 25. minutě si Mendy po rohovém kopu Bastii málem vsítil vlastní branku, ve snaze odvrátit míč hlavou způsobil velké rušno před Thébauxem. Domácí byli přece jenom o něco lepší a v závěru první půle se dočkali vedení. Chafni poslal balón z rohového kopu na hlavu Tourého, který pohodlně zavěsil.

Poděkovat přitom mohl hlavně Bonnefoiovi se Sablém, kteří se v této situaci prostě špatně domluvili. Ve druhém dějství SB29 ještě zvýšil obrátky a přidal dva góly. V 51. minutě navíc hosté přišli o Marqueho, který si dost nevybíravě počínal v souboji s Ličkou.

Po hodině hry se pískala penalta, když ve vápně spadl Ben Basat po faulu od Sanse. Sám postižený se postavil k rozehrání pokutového kopu a bez problémů ho proměnil. O šest minut později pak definitivně rozhodl Touré, který Bonnefoie překonal skvělou hlavičkou.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele