11. kolo
02.11.2012 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Brest ovládl bretaňské derby, porazil 2:0 Lorient

Bretaňské derby mohlo dopadnou jakkoliv... Nakonec se však po dvou přesných zásazích radují domácí fotbalisté Brestu, kteří tak prodloužili lorientské čekání na vítězství již na šest ligových zápasů.

Pouze typicky výborná forma před vlastními diváky držela Stade Brestois před jedenáctým kolem mimo sestupové pásmo. A kouzlo Stade Francis Le-Blé se ukázalo rovněž v dnešním duelu: snad pouze ono nakonec zapříčinilo ve velice vyrovnaném a napínavém bretaňském souboji vítězství domácího týmu.

Lorient, jenž měl v nohách již šest soutěžních zápasů bez většího úspěchu, byl v úvodu utkání aktivnější. Několikrát se chytře nabízel Jérémie Aliadiere, za zmínku jistě stojí i průnik Yanna Jouffreho, jenž se však v deváté minutě rozhodl namísto střely přihrávat, a celou akci tak zabrzdil.

A byl to tak Brest, jenž se poprvé radoval ze změny skóre. V akci poměrně podobná té z deváté minuty se po levé straně hřiště prohnal Benoit Lesoimier, jenž poslal parádní přihrávku na zcela volného Edena Ben Basata. Izraelský útočník neudělal v zakončení sebemenší chybičku, jeho tvrdá rána k bližší tyči znamenala vedení 1:0.

Po čtvrthodině hry tak svěřenci Christiana Gourcuffa opět museli dohánět manko - a možná si tak vzpomněli na potupnou porážku 1:6 s Valenciennes či remízu 4:4 s Ajacciem z minulého kola. Oranžoví se tak raději dali do útočení. V devatenácté minutě se Alain Traoré dožadoval pokutového kopu, po půlhodině hry dobře hlavičkoval Grégory Bourillon, domácí však na brankové čáře zachrániů obránce Johann Martial, v minutě čtyřiatřicáté poslal stejný muž svůj pokus hlavou nad branku.

A tak zatímco Lorient marně bušil do domácí zformované obrany, Brest střílel branky. V druhé půli se však ještě v dobrém světle předvedl brankář Alexis Thébaux. Ten si hned třikrát poradil s dobrými střelami střídajícího Ludovica Giulyho, v poslední pětiminutovce předvedl i skvělý reflex proti ráně Kévina Monneta-Paqueta.

Nakonec se však domácí fotbalisté opravdu dočkali. V poslední minutě řádné hrací doby se prosadil Charlinson Benschop, jenž na hřiště přišel až v 87. minutě právě za Edena Ben Basata. Lorient se pokoušel snad ještě naposledy zavřít domácí fotbalisty před jejich brankou, Brest se však ujal míče, Mario Lička obratně nahrál míč rychlonohému nizozemskému útočníkovi a ten hbitě poslal míč chytrým lobem za Thébauxova záda - 2:0.

Vítězství tak pomohlo SB29 k postupu již na třináctou pozici a svěřencům Landryho Chauvina jistě dodá dostatek sebevědomí pro nadcházející ligový duel s Lille. Naproti tomu Lorient nadále zůstává na devátém místě, z něhož však v průběhu víkendu může pochopitelně klesnout. Neúspěšnou sérii se pokusí napravit v následujícím kole s Bordeaux.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Sotuen

oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele