12. kolo
10.11.2012 20:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

SC Bastia - Valenciennes FC 2:3

Bastia dnes v domácím utkání s Valenciennes vedla, ale ve výborné formě hrající hosté udeřili brankami Kadira a Dosseviho v rozmezí pouhých tří minut, a odvážejí si tak domů na sever další cenné tři body.

Zatímco nováček tak po porážce 2:5 v Lyonu zažívá další zklamání, Valenciennes se posunulo už na výborné čtvrté místo, když vyhrálo potřetí z posledních čtyř pokusů. Bastia sice utkání na začátku ovládala, ale Les Athéniens její útočnou smršť přežili a sami se dostali krátce po půlhodině do vedení prostřednictvím Foueda Kadira. Poločasové skóre určoval v 39. minutě vyrovnávací penaltou Anthony Modeste.

Po obrátce se do vedení dostali také domácí zásluhou Juliana Palmieriho, jehož branka z 61. minuty byla nicméně vymazána o čtvrthodinu později. Podruhé v zápase se totiž prosadil muž zápasu Kadir, který nejprve vyrovnával sám, a o chvíli později si připsal asistenci na vítězný gól Dosseviho.

Gólman hostů Nicolas Penneteau si rozhodně nemohl stěžovat na pomalý začátek; střelu Floriana Thauvina ještě skvělým zásahem zlikvidoval, ale proti ráně Wahbi Khazriho na vzdálenější tyč už mu musela pomoct branková konstrukce. Na druhé straně se musel předvést i jeho kolega Macedo Novaes, který vyrážel Dosseviho střelu konečky prstů.

První gól padl ve 31. minutě po vynikajícím brejku hostů, který vedl Grégory Pujol a zakončoval přesnou střelou alžírský reprezentant Kadir. Po pouhých osmi minutách si však obránce Gil vyšlápl ve vápně na Khazriho, a Modeste nedal z nařízené penalty Penneteauovi sebemenší šanci.

Domácí byli i po poločase lepším týmem, což se projevilo i ve skóre - Modesteho ještě hostující gólman vychytal, ale na Palmieriho jistou střelu po Maoulidově přihrávce už nedosáhl. Jenže po této brance přenechala Bastia aktivitu soupeři, příliš se stáhla a nakonec za to musela pykat. Carlos Sanchéz se ještě přes pozorného Novaese neprosadil...

...Kadir o několik minut později však už ano, když zpoza vápna krásně zakroutil míč do vinglu. Do šance mu nabil Dossevi, a oba záložníci si chvíli poté vyměnili role - v 79. minutě to byl Kadir, jehož fantastický centr našel Dosseviho, a Moraes neměl proti jeho střele nárok.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele