31. kolo
06.04.2013 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Bastia - Stade Brestois 4:0

Bastia má možná definitivně vyhráno - do konce ligy sice zbývá ještě sedm kol, ale devítibodový náskok společně s aktuální formou prozrazují, že loňský vítěz Ligue 2 s největší pravděpodobností prvoligovou příslušnost udrží. U Brestu je tomu přesně naopak - záchranářský cíl se začíná povážlivě bortit..

Hosté před utkáním sáhli ke stejnému kroku jako loni, když se rozloučili se stávajícím trenérem a na jeho místo povolali Corentina Martinse; první mise staronového lodivoda však skončila drtivým neúspěchem, který byl pro skromný klub už čtvrtou porážkou v řadě. Architektem korsického vítězství byl dvougólový Florian Thauvin.

41 minut dokázala obrana Brestu odolávat - pak už se gólem do šatny prosadil Wahbi Khazri, na nějž navázal Thauvin a skóre uzavřel z penalty Anthony Modeste. Vyloučen byl přitom hostující brankář Joan Hartock, a utkání tak musel dochytat dochytat třetí brankář Lionel Cappone.

Pomalý rozjezd zápasu trval takřka půl hodiny, a byli to překvapivě hosté, kdo působil aktivnějším dojmem - pološance Mendyho s Benschopem však úspěch nepřinesly, zatímco na druhé straně musel Hartock fantasticky vyrážet Modesteho krátkometrážní ránu.

Z druhé gólovky zápasu se však už urodilo - Khazri se postavil k přímému kopu a vynikající ránou přes zeď dokonale zaskočil hostující obranu. Nabuzený nováček pokračoval i po přestávce, kdy Thauvin uklidil k bližší síti Rothenův centr; šance Brestu pak byly definitivně pohřbeny po hodině hry, kdy se v dobré šanci ocitl Ayité, ale pálil pouze do tyče.

Bastia tak moha dále potvrzovat své vedení, a povedlo se to v 71. minutě, kdy skvělý Thauvin tváří v tvář Hartockovi potvrdil svoji mimořádnou formu. A jako by toho nebylo málo, Brest šel krátce poté do deseti - Modesteho ve vápně fauloval Hartock a byl poslán ze hřiště, načež se k nařízené penaltě postavil sám postižený a bez problémů proměnil.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele