14. kolo
24.11.2012 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

SC Bastia - FC Lorient 2:1

Fotbalisté Bastii se po třech porážkách v řadě konečně dočkali vítězství. Lorient prostě prokázal, jak nevyrovnané jsou jeho výkony v letošním ročníku, a po minulém skalpu Lille naopak předvedl opravdu dost špatný fotbal. A to navíc korsické mužstvo hrálo prakticky celý zápas bez vyloučeného Modesteho.

Nejprve hostujícího brankáře Audarda ohrozil Khazri, byla to ovšem jen taková menší navštívenka směrem k brance Lorientu. V 11. minutě již ale domácí skórovali. Palmieri založil hezký rychlý útok, po němž si vyhlédl nabíhajícího Modesteho a ten chladnokrevně a nekompromisně zavěsil.

Jenže jak hezky Modeste rozvášnil a potěšil své fanoušky, tak je také rychle naštval a rozesmutnil. O minutu později totiž hodně nešetrně zajel do Monnet-Paqueta a sudí Gautier jakožto dost přísný muž s píšťalkou neměl v tomhle případě příliš pochopení ani slitování - červená karta.

Les Merlus přitom přesilovku využili vcelku brzy. Po hodině hry si na Traorého pas parádně naběhl Koné a vyrovnal. Hosté ovšem znovu prokázali, jak moc jim to skřípe vzadu. A o tři minuty později si nechali vsítit od oslabeného soupeře další branku, ve které měl prsty zase Khazri.

I když v tomhle momentu si možná vybral slabší chvilku Audard, který neudržel balón tak, jak by měl, a Khazri tak mohl zakončit přesně k tyči. Bastia mohla přidat do obrátky ještě jednu trefu, nicméně Yatabaré se po pasu od Palmieriho tentokráte proti Audardovi neprosadil.

Hosté ve druhé půli prokázali, že jsou prostě ve velké herní krizi. Ačkoli Aliadiére na začátku nevypálil vůbec špatně, byť jeho střela skončila vedle, byla to právě Bastia, kdo i v deseti mužích v poli mohla dávno rozhodnout o zasloužených třech bodech.

Audard se musel mít na pozoru vůči Thauvinovi, ten samý hráč pak dokonce trefil tyčku. Domácí celek možná trochu ještě jednou vystrašil Aliadiére, ovšem brankář Bonnefoi si s vypětím všech sil s jeho šancí skvěle poradil. Jinak nebylo co řešit, vítězství zůstalo tam, kde mělo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
REPLIKATOR

Jedna z nejrychlejších červených po vstřelení gólu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele