36. kolo
11.05.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Toulouse FC 2:1

Marseille udělala další obrovský krok ke zisku druhého místa. A pokud zítra Lyon neuspěje proti PSG, přímý postup do Ligy mistrů bude mít oficiálně potvrzený. Horší než třetí přitom OM už letos prostě neskončí. Domácí, jako už poněkolikáté v sezóně, vyhráli o jednu branku, Toulouse tak zůstalo desáté.

Hosté nezačali utkání špatně, Ben Yedder si nejprve naběhl na pěkný pas, pak ale hlavou nepřekonal gólmana Mandandu. Na druhé straně byl Gignac blízko trefě na levé straně, jeho pokus ovšem zamířil jen nad branku. Olympique postupně navyšoval na soupeře tlak a nakonec se v závěru první půle dočkal.

Valbuena našel parádním pasem na pravé straně A. Ayewa, jenž jeho povedený kousek hlavičkou využil a zamířil za záda brankáře Aliho Ahamady. Po obrátce mohl srovnat Ben Yedder po přihrávce Auriera, nicméně střela letěla přímo doprostřed branky. I ve druhém dějství byli jinak domácí lepším týmem.

Amalfitanova rána byla ještě zablokovaná, v 62. minutě už ale A. Ayew zacílil přesně. Gignac se prohnal podél levé lajny, aby uvolnil Amalfitana ve vápně, a ten pak našel jen úplně volného a pohodlně skórujícího spoluhráče. Ghanský rodák mohl o pár chvil později pečetit hattrick, po Valbuenově centru však hlavičkoval nad.

Osm minut před koncem si Marseille utkání zbytečně zkomplikovala. Ben Yedder přihrál Ben Basatovi, ten si zaběhl za obranu a prostřelil Mandandu. Toulouse se sice v závěru ještě snažilo o vyrovnání, v ofenzívě bylo o dost aktivnější, ke kýženému úspěchu ovšem ani jedna z akcí nevedla a tři body zůstaly na Stade Vélodrome.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

klasika vyhra o gol ... 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ako vravím

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
El Fáňos

2:0 jeden divokej tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele