35. kolo
04.05.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - SC Bastia 2:1

Až devět minut před koncem rozhodla druhá trefa utkání Andrého-Pierre Gignaca o vítězství Marseille 2:1 nad Bastií. Domácí tak stále živí naději na zisk ligového titulu, tři body jí ale hlavně asi definitivně pojistily druhou příčku a tedy účast v Lize mistrů pro příští sezónu. Hosté si naopak na rozhodující výsledek k záchraně musí počkat.

Ve 12. minutě se do střelecké pozice prosadil hned Gignac, jehož vyslal Valbuena, a jeho střela ze střední vzdálenosti byla následně nadmíru úspěšná. O pět minut později zase zahrozil po rohovém kopu Valbueny hlavou Lucas Mendes, ten ovšem trefil jen břevno. Škoda, už v téhle fázi utkání mohlo být za stavu 2:0 prakticky rozhodnuto.

Domácí i nadále pokračovali v aktivní a útočné hře, gólman Landreau se jen o chvilku později musel činit proti možnosti Gignace, jemuž přihrával J. Ayew. Marseillský útočník byl prostě při chuti, po další pobídce od J. Ayewa si dokázal poradit s obráncem Harekem a pak vystřelil, Landreau ale i tenhle pokus vyrazil.

Na sklonku prvního dějství zvonilo opět břevno, Valbuena po pasu od Gignace zkrátka měl smůlu v zakončení. Naopak těsně po přestávce z ničeho nic udeřil soupeř. Thauvin z rychlého brejku na nic nečekal, po asistenci Sablého bouchl do balónu, který skončil za zády Mandandy. Po 696 minutách tak skončila brankářova neprůstřelnost.

OM si samozřejmě nechtěl nechat líbit průběžný stav, o tři minuty později se tak dral do šance Amalfitano, jenž se po centru Valbueny objevil sám před Landreauem, avšak ten proti němu vykouzlil fantastický zákrok. Na druhé straně mohl skórovat také Sablé, skvěle mu totiž nahrával Maoulida, i Mandanda však svoje rukavice správně použil.

Vyřešeno mohlo být po menší hrubici Choplina, jenž špatně rozehrál, J. Ayew tak měl možnost zacílit, jenže Landreau tuhle týmovou chybu zachránil povedeným zákrokem. V 81. minutě domácí přece jenom rozhodli. Valbuena vyslal Gignace, jenž si poradil se strážcem Palmierim, a křižnou ránou rozvlnil síť.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Marv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele