8. kolo
07.10.2012 21:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 2:2

Francouzské Classico mezi Marseille a PSG skončilo nakonec spravedlivou remízou 2:2. Souboj dvou aktuálně nejlepších celků Ligue 1 rozhodly dvě trefy Andrého Pierre-Gignace a Zlatana Ibrahimoviče, kteří skórovali už v první pětačtyřicetiminutovce. Oba kluby si tak před reprezentační pauzou uchovaly svoje postavení v tabulce.

Období mezi 18. až 32. minutou bylo hodně divoké. Nejprve přitom skórovali domácí, když A. Ayew uvolnil hezky Gignaka, jenž následně obehrál váhajícího Jalleta, srovnal si míč na pravačku a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce Siriguovy brány. Vedení OM ovšem netrvalo příliš dlouho - přesněji jen pět minut.

Maxwell poslal centr do vápna, kde prosadil svou výšku a váhu Ibrahimovič, který se opřel do balónu a z první ho poslal nechytatelně pod břevno. O chvilku později PSG opět díky švédskému útočníkovi otočilo stav zápasu ve svůj prospěch. Ibrahimovič z přímého kopu ze třiceti pěti metrů tvrdou a krásnou ránou nedal brankáři Mandandovi žádnou šanci.

O sedm minut později Marseille srovnala. A stejně jako na druhé straně vsítil dvě branky Ibrahimovič, domácí mohli děkovat Gignacovi. Valbuena poslal svůj pas z rohového kopu na bližší tyč, kam si naběhl francouzský forvard a přesnou hlavičkou zase překonal Sirigua. Do přestávky ještě musel hostující gólman likvidovat pokus Kaborého.

První poločas ale stále nebyl u konce. Do dobré pozice se dostával Pastore, jemuž jí připravil skvěle Ménez, následná střela ale skončila jen vedle. Pak to na hřišti hodně jiskřilo, když Amalfitano dal facku Matuidimu, sudí Chapron však společně se svými kolegy celou situaci zvládl. Ostatně jako celé utkání.

Druhé dějství už sice žádný další gól nenabídlo, to však neznamená, že by oba celky nebyly hladové po třech bodech. I když směrem dopředu už to nebyla tak atraktivní hra jako před přestávkou. Nejprve v 53. minutě zahrozil střídající Gameiro, po přihrávce od Méneze však nezakončil nejlepším způsobem.

Čím více se blížil konec utkání, tím více se svěřenci kouče Élieho Baupa soustředili na udržení remízy. PSG nebylo na hřišti o nic aktivnější, přece jenom si ale dokázalo vytvořit některé slibné možnosti. Tu největší asi spálil Ibrahimovič, jenž nezkompletoval hattrick po centru Méneze a chybě N'Kouloua kvůli špatné střelbě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

na tento zapas sa tešim tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Ibra to zařídí :)

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3.body do hlavního města Francie.

Reagovat
freakmarena19

2:3 (2x Ibrahimovič 1x Pastore,1x Valbuena,1x Ayew)

Reagovat
smazaný uživatel

HAHAHA

FC Barcelona-Real Madrid (Messi, Messi, Ronaldo, Ronaldo)

Olympique Marseille-PSG (Gignac, Gignac, Ibrahimović, Ibrahimović)

DOCELA VTIPNÉ NE??,

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/marspar22go-EkgUeLA2C2qY1smD

Zlatan Ibrahimovič je prostě debil (v dobrém slova smyslu)...zajímalo by mě jesli někdo dal víc gólů patou než on

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele