10. kolo
28.11.2012 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Lyonský uragán smetl Stade Vélodrome čtyřmi údery

Jednu z nejvyšších porážek za poslední léta utrpěla Marseille před vlastními fanoušky. Lyon dokázal na Stade Vélodrome urvat vůbec své nejvyšší vítězství proti tomuto soupeři v historii a jasně ovládl derby dvou Olympiqueů. To samé se pak dá říci o Bafetimbimu Gomisovi, autorovi hattricku, který posunul své mužstvo do samotného čela.

Gomis byl v ráži už od úvodních chvil zápasu. S ospalou obranou Marseille si nedělal větší problémy, ve 3. minutě jí nečekaně pláchl a po souboji s gólmanem Mandandou, který až jako poslední musel řešit ošemetnou situaci za své chybující spoluhráče, upadl ve vápně. Sudí Turpin nařídil pokutový kop, který dredatý Francouz bez problémů proměnil.

Ačkoli trenér Rémi Garde musel udělat na poslední chvíli změnu v sestavě, jelikož se náhle zranil Yoann Gourcuff, nakonec to tolik nevadilo. Záloha s Gonalonsem, Malbranquem a Grénierem šlapala na jedničku, svůj prostor prakticky nikomu nepůjčila. A i zásluhou jejich práce se nakonec hosté dočkali brzy i druhé branky.

Ve 34. minutě Dabo vylétl ze zadních řad, zleva nacentroval do vápna, kde míč nezachytil domácí Diawara a toho pochopitelně využil Gomis, který pohodlně skóroval. Náležitě si i oslavu branky užil - byla totiž jeho osmdesátá v Ligue 1. Stejně špatně, jak OM začal první poločas, vstoupil i do toho druhého. A Mandanda zase smutně lovil míč ze své sítě ve 48. minutě.

Tentokráte to nebyl Gomis, ale Malbranque, jenž potrestal hrubici jinak ostříleného a zkušeného bouráka Cheyroua, uzmul míč ve středu pole a střelou z první navýšil náskok. V 72. minutě pak u tábora Les Gones odstartovaly ty pravé oslavy, Gomis totiž přidal třetí trefu, když vyslal nádherný pokus, jemuž museli zatleskat i domácí příznivci.

Byl to přitom pro něj jeho první hattrick profesionální kariéry, a to nebyl daleko ani čtvrté trefě, které v závěru chybělo málo nebýt dobrého zákroku Mandandy. Svěřenci Élieho Baupa se do utkání přece jenom také zapsali - tou pozitivní zprávou pro ně bylo korigování stavu v 77. minutě díky Rémymu, tou negativní vyloučení Fanniho deset minut před koncem.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Langi

hned 2 dny po EL...to bude zajímavej zápas...snad aspon bod pro Lyon

Tip: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3.boody pre O.Lyon.

A vzhůru na P.S.G.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Juan Román Riquelme
Reagovat
Ranoth

na kdy to je prelozeno ?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Langi

Le groupe lyonnais face à l'OM :

Vercoute, Lopes – Réveillère, Milan Bisevac, B.Koné, Samuel Umtiti, Dabo, Fabián Monzón – Gonalons, Fofana, Arnold Mvuemba, Jordan Ferri, Steed Malbranque, Grenier, Gourcuff – Bastos, Rachid Ghezzal, Alexandre Lacazette, Gomis, Yassine Benzia.

pořád Lisandro a Lovren mimo, se z toho už poseru...to zas bude hra

Reagovat
Langi

Vercoutre - Réveillère, Bisevac, Umtiti, Dabo - Malbranque Gonalons - Lacazette, Gourcuff, Ghezzal - Gomis

kurva udělejte mi radost

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 remiza jak bejk

Reagovat
smazaný uživatel

těžký na tipování... možná to bude takticky svázané (podobně, jako hrála Sparta s Lyonem před týdnem...), ale oba budou chtít do čela

tip: oba dají gól

Reagovat
smazaný uživatel

slušny vyprask

Reagovat
smazaný uživatel

paradne Lyon, hlavne Bafetimbi, ja ty cernochy mam rad sympataky. Bude dobrej boj Lyon vs. PSG o celo

Reagovat
Langi

parádní výkon ...jen neusnout na vavřínech

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis trosku zhatil plany

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.metacafe.com/watch/9466968/lyon/

A 4 góly Gomise z loňského ročníku LM proti Záhřebu se nepočítají??? Že tu píšou první hattrick v kariéře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele