32. kolo
14.04.2013 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Toulouse FC 3:1

Lyon konečně ukončil nebezpečně se rozmnožující rozdávání bodů. Tým Rémiho Gardeho po třech prohrách po sobě zabral, když porazil Toulouse 3:1. Fialové tak na Stade de Gerland porazil již šestkrát v řadě a posunul se zpět mezi nejlepší trojici Ligue 1.

Poprvé od roku 1993 se Lyonu stalo něco takového - tři prohry v řadě, na to na východě Francie rozhodně zvyklí nejsou. I proto domácí kapitán, defenzivní záložník Maxime Gonalons označil toto klání za zlomové, za utkání o šest bodů. A domácí se do tohoto těžkého úkolu pustili od první minuty zápasu.

Clément Grénier, jenž se v centru zálohy objevil vedle Yoanna Gourcuffa a právě Maxima Gonalonse (trenér Rémi Garde se konečně odvážil změnit rozestavení z 4-4-2 na 4-5-1), se dočkal branky jako první. Alexandre Lacazette si na levém křídle skvěle pohrál s bránícím Ninkovem a následně poslal parádní přízemní centr do vápna na nabíhajícího středopolaře. Mladík nemohl v sedmé minutě jinak než rozvlnit síť - 1:0.

Nicméně Toulouse se v následujících dvaceti minutách dočkalo vyrovnání. A byl to Wissam Ben Yedder, postrach lyonské obrany, hráč, jež vstřelil dvě ze tří branek fialových v podzimním střetnutí obou týmů. Šanci připravil Daniel Braaten, který se do sestavy rátil na úkor Adriena Regattina. Norský záložník přešel přes Anthonyho Réveillereho a z levé strany odcentroval. Míč pak do sítě usměrnil právě Ben Yedder, jenž se trefil již potřetí v posledních dvou zápasech - 1:1.

Toulouse v posledních třech venkovních zápasech ani jednou neprohrálo a i dnes si vedlo solidně. Proti Lyonu se mu snadno dařilo držet balon, z čehož pramenily i následné dobré příležitosti. Před koncem poločasu ještě Vercoutrovu pozornost prověřil svou nepřesnou hlavičkou Franck Tabanou.

Rémi Garde v poločase udělal hned dvě změny. Místo Alexandra Lacazetteho se na hřišti objevil Bafétimbi Gomis, plochu opustil i Réveillere, jenž nastoupil vůbec poprvé po dlouhém zranění třísla. Místo něho nastoupil Gueida Fofana.

OL začalo druhou půli stejně jako tu první. Rohový kop Gréniera se od Capoueho odrazil zpět k jeho adresátovi a ten parádním stříleným centrem z první oslovil ke skórování Bakaryho Koného. Hráč, jenž se již potřetí v řadě objevil v základní sestavě Lyonu, hlavou balon usměrnil za záda Oliviera Blondela - 2:1.

Po hodině hry se ke střele osmělil Franck Tabanou a Rémy Vercoutre v bráně domácích měl veliké štěstí, že rána mladého záložníka skončila pouze těsně vedle pravé tyče. Namísto toho se Lyonu podařilo navýšit své vedení. Aktivní Fofana si narazil s Lisandrem, následně oslovil zcela osamoceného Gomiho, jenž bez problémů vsítil svou 14. branku v sezoně - 3:1. Gomis vstřelil již svůj 86. gól v Ligue 1, a stal se tak nejlepším momentálně stále hrajícím střelcem této soutěže.

Gourcuff odehrál celých devadesát minut od 11. kola. A jeho volej ze 68. minuty si málem našel cestičku za záda Blondela. Toulouse se sice snažilo, nicméně Braaten nedosáhl na centr Ninkova a Abdennoura hlavičkoval v samém závěru těsně mimo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Langi

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MichelBastos

dneska ukončíme tu špatnou serii ! l'OL ♥

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele