17. kolo
12.12.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon překvapivě ztratil body s Nancy

Až pozdní trefa Michela Bastose zachránila Lyon od ponížení. Momentální lídr tabulky před vlastními fanoušky málem ztratil všechny body s posledním Nancy...

Přestože je od sebe dělilo devatenáct pozic a pětatřicet bodů a tým Rémiho Gardeho měl ještě ke všemu výhodu domácího prostředí, do vedení se překvapivě dostal outsider tohoto klání. Až sedm minut před koncem se l’OL podařilo stav srovnat, a udržet si tak svou, nyní již čtyři zápasy dlouhou sérii bez porážky.

Naproti tomu Nancy uhrálo již pátou remízu v řadě, počtvrté za sebou se shodným výsledkem 1:1. Díky získanému bodu se svěřenci Jeana Fernandeze odrazili od samotného dna Ligue 1, nyní jim patří pozice předposlední.

Překvapivě to byl hostující celek, který se po osmi minutách hry dostal do první nebezpečnější příležitosti. Přímý kop z třiceti metrů Yohana Molla tečoval hlavou Jordan Loties, Rémy Vercoutre v bráně domácích si však na brankové čáře poradil. Lyon kontroval drzým průnikem ve formě hrajícího Bafetimbiho Gomise, avšak ani strážce druhé branky si zbytečné problémy nedělal.

Následně vyslal na branku lyonských tvrdou ránu Djamel Bakar, Vercoutre ale jeho projektil dokázal vyboxovat do bezpečí. Překvapivě to byl právě hostující tým, jenž v prvním poločase svého soupeře přehrával a dokonce měl i míč častěji na svých kopačkách. Lyonští tak mohli děkovat pouze jistě chytajícímu Vercoutrovi: ten si ještě před koncem prvního dějství poradil se střelou Lossemyho Karabouého a hlavičkou Lotiese.

Nancy zahrozilo jako první i po změně stran. A opět to byl aktivní Loties; ten se však dnes ani napotřetí nedočkal. Vercoutre zlikvidoval i jeho přízemní pokus. Hostující obránce se ale nakonec přeci jen mohl radovat, v 74. minutě gólmana Lyonu konečně zlomil a poslal svůj tým do zaslouženého vedení.

Přímý kop z kopaček Yohana Mollo na vzdálenější tyči našel hlavu Salifa Saného, jenž okamžitě atakoval Vercoutreho území. Brankář Lyonu však i tentokrát zasáhl - bohužel pro domácí se však balon odrazil pouze k dobře postavenému Lotiesovi, jenž míč s lehkostí doklepl do branky - 0:1.

Hostům stačilo tento výsledek udržet pouhou čtvrthodinku a jejich ztráta na nesestupové pozice by rázem byla "pouze" pětibodová. Nicméně to by na hřišti nemohl být letos fenomenální Steed Malbranque - ten i dnes perfektně našel jednoho ze svých spoluhráčů, konkrétně Michela Bastose a brazilský záložník z dvaceti metrů určil konečné skóre na 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Langi

snad nebude co řešit 3-0

Reagovat
Veselac

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Veselac

Reagovat
Sotuen

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele