15. kolo
01.12.2012 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Paris Saint-Germain 2:1

Fotbalisté Nice podobně jako v minulých zápasech znovu ukázali, že hrát proti favoritům francouzské ligy letos prostě umí. PSG nepomohla ani vyrovnávací trefa Zlatana Ibrahimoviče, jelikož k trefě Bauthéace se potom přidal také Eysseric. A OGC díky nim nakonec vyhrálo 2:1.

Hosté v průběhu týdne vypadli z Coupe de la Ligue, a i když Carlo Ancelotti na tiskové konferenci tvrdil, že neúspěšný zápas se St. Étienne nemají už jeho svěřenci v hlavách, nemluvil možná tak úplně pravdu. Pařížané nepředvedli ani v tomhle případě v trochu pozměněné sestavě příliš dobrý výkon, třešničkou na jeho nepovedeném výkonu je pak ještě zbytečné vyloučení Matuidho.

Nice se soupeře nezaleklo a prokazovalo to už od úvodních minut, Jallet na brankové čáře za brankáře Doucheze, který se do branky dostal po hodně dlouhé době, vyrážel hlavičku Cvitaniche. O dvě minuty později Bauthéac vyslal do šance Kolodziejczaka, ten ovšem na Doucheze již nevyzrál.

PSG zahrozilo poprvé až v 19. minutě, když Jallet hezky uvolnil Ibrahimoviče, jehož střela poté letěla jen kousek mimo. Ještě blíže gólu byl pak švédský kanonýr po půlhodině hry, gólman Ospina proti němu ale předvedl fantastický zákrok, dost to na stadionu Stade Municipal du Ray zahučelo po Lavezziho střele nad.

Druhý poločas byl přece jenom o dost zajímavější - v 54. minutě byl znovu při chuti Ibrahimovič, nicméně Ospina se průběžně nejlepšího střelce ligy ani tady nezalekl a vychytal ho. Na druhé straně se musel Douchez předvést proti Bauthéacově přímém kopu. Ten nakonec čtrnáct minut před koncem poslal domácí do vedení.

Cvitanich dobře zapracoval na levé straně, díky němuž se mohl niceský záložník prosadit. O šest minut později ale vyrovnal Ibrahimovič, jenž využil možnosti rozehrávat přímý volný kop. V 86. minutě však poslední zásah utkání zařídil Eysseric, který pravačkou zužitkoval dobrý pas od Abriela.

Nastavení mělo ještě jednu dohru. Matuidi asi neudržel nervy, že si jeho tým z Nice pravděpodobně nic neodveze, a ačkoli věděl, že má jednu žlutou kartu, neváhal jít do souboje s brankářem Ospinou tak tvrdě, že ho sudí Buquet následně vysypal.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Ibra - Ibra, Ibra)

Reagovat
smazaný uživatel

vystizne

Reagovat
smazaný uživatel

né oni prohráli

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

mrzaci..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele