20. kolo
12.01.2013 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Lorient 2:0

Že by tím mužem byl Gaëtan Charbonnier? Montpellier v lednu hodně doplácel na odchod elitního střelce Oliviera Girouda, ale jeho mladý nástupce dnes ukázal, čeho je schopný, když dvěma brankami v závěru utkání popravil silný Lorient.

Lorient tak prohrál po dlouhých šesti zápasech a propadl se na šesté místo; na svého dnešního soupeře už má pak pouze dvoubodový náskok. Montpellier se konečně posunul do první poloviny tabulky a je osmý.

Odchod marocké hvězdy Younese Belhandy na Pohár národů přitom napovídal spíše opačnému scénáři; Montpellier si však z předpokladů nic nedělal a utkání začal lépe. Po 17 minutách se do první velké šance dostal Souleymane Camara, který obešel ve vápně gólmana Audarda, a odzbrojovat ho musel až na poslední chvíli zasahující stoper Grégory Bourillon.

O čtyři minuty později už byl i Bourillon bezmocný; Utaka se do další šance probil právě přes něj a lorientští si oddechli až ve chvíli, kdy jeho střela skončila v boční síti. Hosté zareagovali bleskově: Jérémie Aliadiéreho připravil o brankový úspěch až zdvižený praporek pomezního.

Otěže zápasu však i nadále drželi v rukou domácí, a Emmanuel Herrera se dostal do dvou dobrých šancí během jediné minuty; nejprve však trefil boční síť, následně po Congrého pasu nepochopitelně hlavičkoval nikým nehlídán z malého vápna mimo.

Čekání na úvodní gól v Audardově síti však bylo prakticky otázkou času. V 59. minutě nevyšla africká spolupráce Utaka - Camara, když senegalský útočník napálil svůj volej pouze do bránícího Maxime Barthelmeho. O šest minut později opět ojediněle zahrozili i hosté, a opět u toho byl Aliadiére; možnost ke střele sice prováhal, ale dokázal alespoň nabít Julienu Querciovi, který prověřil pozornost gólmana Laurenta Pionniera.

Skóre se tak poprvé změnilo až v 79. minutě - Lorient ztratil míč ve středu pole, čehož využil Rémy Cabella, který okamžitě našel nabíhajícího Charbonniera a mladý forvard propálil Audarda mezi nohama - 1:0.

Montpellier následně pojistil své zasloužené vítězství už v nastaveném čase; Charbonnier tentokrát převzal pas Anthony Mouniera a pravačkou vyslal na bránu nádherný volej, proti němuž neměl Audard šanci - 2:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele