21. kolo
20.01.2013 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 0:1

Pařížané zvládli těžké utkání na půdě Bordeaux a díky výhře 1:0 se vrátili zpět na čelo tabulky. Autorem jediné branky byl opět fantom Ibrahimovic, pro nějž šlo už o 19. zásah v sezoně.

Les Girondins tak doma jako poslední padli vůbec poprvé v sezoně; Pařížané naopak vítězstvím uctili památku Nicka Broada, jednoho z blízkých spolupracovníků trenéra Ancelottiho, který skonal ve věku pouhých 38 let. Thiago Silva tak na hřiště přivedl jedenáctku s černými páskami na rukou...

Hosté začali aktivně a v osmé minutě se poprvé osmělil Blaise Matuidi, který pálil z 20 metrů nad břevno. O sedm minut později o sobě dali vědět i domácí, konkrétně kapitán Jaroslav Plašil - jeho levačka však zakončovala pěknou akci příliš slabě a brankář Sirigu neměl žádné problémy.

Ibra poprvé pozlobil Carrassa po půlhodině hry, ale reprezentační gólman se včas vrhl k bližší tyč a přízemní ránu z přímého kopu zlikvidoval. I nadále se pokračovalo v otevřené hře a Sirigu musel být na pozoru před nebezpečnou střelou navrátilce Obraniaka.

Gól padl dvě minuty před pauzou; hráči Bordeaux pozapomněli na Lucase Mouru, který dostal ve středu pole příliš mnoho času a mohl tak pohodlně najít Ibrahimovice. Švédský kanonýr se v pravém rohu vápna rozpřáhl, propálil Carrassa a zvýšil své vedení v tabulce střelců na impozantních sedm branek - 0:1.

Druhá půle už nabídla šancí méně; Carrasso byl do další akce poprvé povolán až v 71. minutě, kdy konečky prstů vyrážel pokus Maxwella. Na druhé straně se krátce poté odhodlal k výborné dalekonosné střele Mariano, ale hostující obrana zblokovala na roh.

Bordeaux se ještě snažilo vyrovnat pumelicí Saiveta z 30 metrů, s níž si však poradil Sirigu, a Pařížané málem zvýšili vedení po hlavičce Clémenta Chantomeho, který málem zužitkoval Ménezův centr z rohu; skóre se však už nezměnilo. Obranná bilance PSG tak zůstává i nadále nesmírně impozantní - italský brankář nepustil gól už v šesti ligových zápasech v řadě!

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

v te sestave se nekdo upsal ne? ja mel Lucase za ofenzivni eso a ne za nejdefenzivnejsiho zaloznika v PSG jinak tip: 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tam se někdo hodně upsal :D Nejen s Lucasem, ale těžko bude hrát zraněnej Alex :D

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Plašil x Ibra)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele