15. kolo
02.12.2012 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Toulouse FC 1:0

Lorient dnes prohloubil krizi Toulouse, vyhrál 1:0 a přiblížil se svému soupeři v tabulce. Domácí sice jasně vyhráli na střelecké pokusy, ale celkový obraz hry příliš nenapovídal tomu, že by jejich špatná forma byla zcela pryč..

Svěřenci Christiana Gourcuffa měli před sebou jasný úkol: zvrátit trend posledních týdnů a zvítězit. To se nakonec splnit povedlo, a díky trefě Benjamina Corgneta se mohou Les Merlus radovat teprve z druhé výhry v posledních deseti zápasech; bylo to však hodně nedokonalé představení.

A to zejména proto, že Lorient nedokázal proměňovat šance. Toulouse sice z většinového držení míče nedalo dohromady ani jedinou (!!) střelu na bránu, ale domácí si v zakončení počínali hodně neohrabaně a sami se tak odsoudili k nervóznímu závěru.

První půlhodinu se prakticky nic nedělo, ale poté se Les Merlus aklimatizovali a začali cenit zuby. Ve 28. minutě se Corgnet osamostatnil a vyzval ke skórování Pedrinha, jehož ránu musel Ahamada vyrážet na roh. Poté se zdálky pokoušel prosadit se stejným výsledkem Jouffre - a z následujícího rohu se míč dostal k Corgnetovi, který však zblízka opět pouze nechal vyniknout skvělého Ahamadu.

Lorient se konečně prosadil v nejlepší možný čas - těsně před přestávkou. Spolupráce útočného dua Aliadiére - Corgnet zafungovala výborně: první jmenovaný byl autorem přízemního centru, ten druhý bez okolků pálil z první - 1:0. Ali Ahamada mohl mít trochu černé svědomí, vzhledem k šancím, které už předtím vychytal..

Toulouse začalo druhou půli aktivněji a Jean-Daniel Akpa-Akpro předvedl famózní individuální akci, během níž obešel několik obránců soupeře a předložil míč Ben Yedderovi - jenže elitní střelec Les Violets neměl příliš času a gólman Fabien Audard byl venku z brány včas.

Oba týmy se následně dožadovaly penalt; nejprve si Pedrinho vyšlápl ve vápně na Cheikha M'Bengueho, poté se srazili Aliadiére s Akpa-Akprem, ale rozhodčí zůstal v obou případech netečný. Jak se utkání blížilo k závěru, snažili se domácí pojistit vratké vedení a Aliadiére mohl zakončovat po přihrávce Monnet-Paqueta, avšak do cesty se mu postavil Jonathan Zebina. Bývalý forvard Arsenalu sice mohl ještě dorážet, ale v ten nejméně vhodný moment ztratil balanc.

A když neuspěl ani v závěru Julien Quercia, jehož střelu s gólovými parametry zlikvidoval Ahamada, museli se Les Merlus spokojit s nejhubenější výhrou. Ne snad, že by jim to nějak výrazně vadilo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele