3. kolo
26.08.2012 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Saint-Étienne čtyřmi góly smetlo Brest

První vítězství v novém ročníku - a hned ve velkém stylu. Saint-Étienne dalo zapomenout na dvě neúspěšné vystoupení z úvodu sezony a doma čtyřmi brankami potupila Brest.

Všechno načal a nakonec i ukončil gabunský kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang. Autor šestnácti ligových branek z uplynulé sezony otevřel skóre již po třinácti minutách hry, střelnice měla na Stade Geoffroy-Guichard "zavíračku" v minutě 63. Mezi tím se prosadili rovněž záložníci Romain Hamouma a Josuha Guilavogui.

ASSE se tak po prohře s Lille a Toulouse konečně dočkalo bodového zisku, a to hned tříbodového. Na chvostu tabulky tak opustilo poslední Sochaux, jenž po třetím kole zůstává jediným celkem čekající na první body. Zato Brest potvrdil, že venku se mu příliš nedaří a podruhé v řadě prohrál...

Nevydařený vstup Les Verts do nové sezony měl za důsledek emotivní výstupu trenéra Christopha Galtiera - a domácí borci jako by poté nechtěli na hřišti ztrácet ani minutu. Od začátku zápasu se dali do bušení do defenzivních vrat svého soupeře; odměnou jim byla branka po třinácti minutách hry: na perfektní centr Romaina Hamoumy si naběhl Pierre Aubameyang a přízemním volejem překonal Alexise Thébauxe - 1:0.

Gabunský kanonýr vedení svého týmu následně málem zdvojnásobil. Po jednom z rychlých protiútoků, který vedl kdo jiný než skvělý Hamouma, se opět dostal do nebezpečného zakončení. Tentokrát však jeho střela skončila na tyčce. O pár okamžiků později se však zeleno-bílí opravdu dočkali zvýšení náskoku. Po nahrávce Fabiena Lemoigneho Romain Hamouma dokázal, že mu kromě nahrávání jde skvěle i střelba a podruhé přelstil Thébauxe - 2:0.

Brest se své první - a nakonec i poslední - vážnější šance dočkal čtyři minuty před koncem prvního poločasu. Benoit Lesoimier měl cestu proti Stéphanu Ruffierovi volnou, jeden z nejlepších francouzských gólmanů ale zasahovat nakonec vůbec nemusel. Útočník soupeře totiž balon poslal vysoko nad branku a pouze tak demonstroval neschopnost svého týmu.

Do druhého dějství vstoupily oba celky podobně jako do toho prvního. Brest hrál na čekanou a Saint-Étienne neváhalo a přidalo další branku. Po souhře Jérémyho Clementa a Francoise Clerca zakončoval po hodině hry zblízka talentovaný záložník Josuha Guilavogui - 3:0.

A neuplynula snad ani minuta a skóre se měnilo počtvrté. Po chytré nahrávce Clémenta se před Thébauxem zjevil osamocený Pierre Aubameyang - 4:0. Stejná situace se opakovala v 69. minutě. Clément - Aubameyang - Thébaux. Tentokrát totiž duel tváří v tvář ovládl gólman soupeře a svůj celek tak alespoň uchránil od potupného "bůra".

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele