24. kolo
09.02.2013 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Montpellier HSC 4:1

Ve formě hrající Saint-Étienne znovu ukázalo pohodu, s jakou v poslední době přehrává své soupeře. Zeleno-bílí dnes bez výraznějších problémů smetli obhájce titulu z Montpellieru díky čtyřem brankám a přiblížili se i Lize mistrů.

Domácí se prosadili dvakrát již v úvodním dějství. Jasnému vítězství dali svými trefami základ Brandao s Pierrem-Emerickem Aubameyangem, tři minuty po startu druhého poločasu zvyšoval již na tři nula Yohan Mollo. Montpellier se přesto nevzdal a zareagoval okamžitou kontaktní brankou Rémyho Cabelly.

Utkání poté muselo být zhruba na půl hodiny přerušeno, na vině byl sníh, jenž se neuvěřitelně rychle snášel na hrací plochu stadionu - a v šedesáté minutě se sudí rozhodl zápas přerušit do té doby, než budou podmínky opět přijatelné. Hráči ASSE se možná zalekli možnosti, že by celé utkání mohlo být odloženo a sami pomáhali pořadatelům sníh odklízet.

A i tyto jejich snahy nakonec byly odměněny brankově, počtvrté a naposledy se za domácí prosadil tentokrát Mathieu Bodmer. Saint-Étienne tak vyhrálo již svůj šestý soutěžní zápas v řadě. Na Ligu mistrů teď ztrácejí pouhé dva body, zatímco Montpellier, jenž snad doufal v konečné probuzení z mistrovské kocoviny, prohrál svůj třetí venkovní zápas v řadě, a zůstává tak na osmé pozici.

Saint-Étienne se do zakončení dostalo jako první. Po třinácti minutách hry pálil ranou z první Brandao, jenž využil chytrého přiťuknutí Aubameyanga. Geoffrey Jourdren zůstal v brance hostů bez šance - 1:0.

Brandao se téměř dočkal i znásobení jak svého gólového účtu, tak toho celého utkání. V pětadvacáté minutě opět pořádně postrašil Jourdrena, jenž však tentokrát ukázal kvalitní zákrok. Hostům to ale moc platné nebylo. Již po půlhodině hry se totiž domácí mužstvo opravdu druhé branky dočkalo.

Pierre-Emerick Aubameyang si dokázal zpracovat dlouhý a těžký nákop svého spoluhráče Renauda Cohadeho, následně vyhrál sprinterský souboj s Henrim Bedimem, v pokutovém území se ještě jednou otočil a po neuvěřitelné individuální akci poslal svůj celek do vedení 2:0.

Domácí se téměř ihned po změně stran dočkali i své třetí branky. Yohan Mollo si v 48. minutě několikrát narazil na kraji pokutového území s Renaudem Cohadem a následně přízemní ranou překonal Jourdrena potřetí - 3:0. Montpellier odpověděl o minutu později. Younes Belhanda díky své rychlosti unikl všem soupeřům, nahrál Cabellovi a ten z dvaceti metrů propálil poprvé i gólmana Saint-Étienne - 3:1.

V minutě 64. přišel nečekaný zvrat. Sněhu na hřišti stále přibývalo a podle rozhodčího se na hrací ploše již žádný fotbal hrát nemohl. Utkání tedy bylo dočasně přerušeno. Zatímco Montpellier se pokoušel o to, aby celé utkání bylo anulováno a odehráno v jiném termínu, domácí se chopili lopat a sníh s pomocí organizátorů dokázali odklidit.

A to se ASSE vyplatilo. Po půlhodině se opět mohlo hrát a domácí se dočkali dokonce čtvrté branku. Tu vstřelil hlavou Mathieu Bodmer v 74. minutě - 4:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele