11. kolo
04.11.2012 14:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AC Ajaccio - Olympique Marseille 0:2

Fotbalisté Ajaccia utrpěli na Korsice vůbec svou první domácí porážku v sezóně. Dvěma brankami je zničili bratři Ayewové, kteří zařídili Marseille výhru ve druhém poločase. Hosté se tak po sobotním zaváhání PSG proti St. Étienne procpali na druhé místo, dotáhli se bodově na svého konkurenta, přitom mají ještě zápas k dobru.

V první větší šanci zápasu se ocitl hostující Cheyrou, jeho střelu mu ale polapil jistý gólman Ochoa. Na druhé straně Ajaccio mělo k dispozici dva pokusy po sobě, Fatyho i o minutu později Medjaniho ránu z dvaceti metrů však vychytal pohotově brankář Mandanda. Ve 36. minutě zase pálil Chyerou, zablokoval ho ovšem Poulard.

Skóre zápasu se měnilo až deset minut po přestávce. Kaboré zatáhl míč do vápna, odkud André Ayew zavěsil hlavou za záda Ochoay. Následně měli domácí dvě možnosti, jak vyrovnat - Mutu se postavil k přímému kopu, obstřelil zeď, avšak mezi třemi tyčemi se opět zaskvěl Mandanda.

Mutu měl prsty i v další situaci, svůj pas poslal na Mostefu, ale ani on nedokázal Mandandu překonat, jelikož míč vyrazil nad břevno do bezpečí. Závěr zápasu pak vyzněl jasně ve prospěch hostující Marseille. Soupeř zkrátka jako by neměl sílu na zvrat a OM si již tři body jen v poklidu hlídal.

Skórovat přitom mohl Valbuena, Ochoa ale stále držel šance svého týmu nad vodou a jeho pokus zneškodnil. Tři minuty před koncem rozhodl o konečném vítězství Jordan Ayew, jemuž u gólu asistoval Valbuena, a ghansko-francouzský útočník neměl problém zacílit z opravdu hodně dobré pozice.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

AJA v O.M. = 10.

Forma z kraje sezony O.M. je tu tam.

Hmm,škoda.

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele