38. kolo
26.05.2013 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AC Ajaccio - OGC Nice 0:2

Nice slaví! Na Ligu mistrů to sice nakonec nebylo, ale díky cenné výhře na půdě Ajaccia si Les Aiglons zahrají Evropskou ligu, což je pro ambiciózní klub vynikající úspěch. Puelův tým nakonec vyválčil finální čtvrté místo.

Hosté potřebovali vydatnou pomoc ze stadionu Lille, kde se představilo Saint-Étienne; remíza 1:1 jim však nakonec posloužila dokonale, a díky Cvitanichovi s Bauthéacem hozenou rukavicí nepohrdli. Černého Petra v boji o Evropu si tak nakonec vytáhlo Lille. Ani Ajaccio ještě nemělo před zápasem nic jistého - pokud by si Troyes zastřílelo ve Valenciennes a Korsičané zároveň prohráli vysokým rozdílem, mohli být ještě vtaženi do sestupových problémů.

Vědomi si tohoto faktu začali domácí fotbalisté svižně a rychle se dostali do dvou zajímavých příležitostí - jak Benjamin André, tak Andy Delort je však zahodili. Skutečnou gólovku si nicméně připsal až Ronald Zubar, jehož hlavičku po Cavalliho přímém kopu musel vynikajícím zákrokem likvidovat hostující brankář David Ospina.

Ajaccio bylo v první půli celkově lepším týmem, ale hned na úvod té druhé selhalo - konkrétně pak Felipe Saad, jehož nepodařenou zpětnou přihrávku zachytil Cvitanich, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a sebevědomě propálil Guillerma Ochou. Šlo o Argentincův už devatenáctý zásah v sezoně.

Vstřelená branka favorita konečně probrala a Ochoa se musel mít na pozoru proti střele Bauthéaca; na druhý pokus téhož hráče však už nedosáhl. Autorem druhé gólové akce byl Thimothée Kolodziejczak, který si z levého křídla vybral právě šikovného středopolaře, na jehož jedovatou střelu byl mexický gólman krátký. Snahu Ajaccia o závěrečné drama pak odmítl Ospina, který se už podruhé v zápase vyznamenal proti Zubarově hlavičce.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele