26. kolo
23.02.2013 20:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

AC Ajaccio - Lille OSC 1:3

Skvělá série Ajaccia je u konce, a postaralo se o to v ještě lepší formě hrající Lille. Korsičané doma padli 1:3 a znovu se tak hlásí do boje o záchranu, zatímco Dogy pokračují ve své stíhací jízdě za pohárovými příčkami.

Nevadil jim přitom ani fakt, že poslední půlhodinu dohrávaly v deseti. Ajaccio prohrávalo už po první půli díky vlastní brance Poularda; hosté následně oslabili po vyloučení Lucase Digneho, ale dvě rychle po sobě jdoucí branky z kuchyně vynikajícího Dimitriho Payeta definitivně potvrdily, že všechny body putují do Normandie. Za domácí už pouze snížil Belghazouani.

Lille, které vstupovalo do zápasu s šesti body z předchozích dvou utkání, začalo lépe a Ochoa se musel mít na pozoru před Payetem, který se pokoušel skórovat po Kalouově centru. Odpověď Ajaccia přišla ve 14. minutě; Belghazouaniho rána Elanu pořádně protáhla. Šlo však o ojedinělou akci - zápas byl jasně v režii hostů.

Ochoa excelentním zákrokem zneškodnil Kalouovu střelu z blízké vzdálenosti, ale 7 minut před pauzou už kapituloval - Digne nacentroval do vápna, a ke smůle domácích se k míči dostal jako první Poulard, který jej usměrnil za záda vlastního gólmana.

Druhou půli otevřel svým pokusem Ronny Rodelin; Ochoa byl opět pozorný. Na druhé straně se k odpovědi dostal Mostefa, jehož technická střela rovněž neměla úspěch, a pak už přišel Digneho blikanec - za zákrok na Chalmého byl oceněn kartonkem červené barvy.

Lille to však příliš nepřibrzdilo, a o chvíli později pojistilo vedení - Payet byl v ideální pozici pro Martinův centr, a Ochoa si s jeho hlavičkou poradit nedokázal. Za dalších sedm minut už to bylo 0:3 - reprezentační útočník se prosadil tentokrát přízemní střelou, na niž mu přesným míčem nabil Franck Béria.

Belghazouaniho branka útěchy v 77. minutě tak už na stavu věcí nic nezměnila. Autorem poslední gólové přihrávky zápasu byl starý známý z Auxerre Dennis Oliech, pro nějž letos nejde o nic nového - v Ligue 2 zůstává i přes lednový odchod stále nejlepším asistentem..

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele