33. kolo
21.04.2012 19:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Saint-Étienne bez problémů přehrálo Caen

Jediný bod dělí loňského nováčka z Caen od sestupových pozic. Jediný bod dělí ambiciózní Saint-Étienne od pohárových příček. Zeleno-bílí zvládli těžké utkání na půdě patnáctého Caen a notně zvýšili své šance na účast v evropských pohárech.

ASSE se tak po třech březnových prohraných zápase v řadě zase začíná dostávat do formy, po výhře nad Brestem nasázelo dnes svému soupeři dokonce čtyři branky a v tabulce si polepšilo o jednu příčky. Naproti tomu Caen zůstává patnácté, na osmnácté Sochaux má pouze jednobodový náskok a přišlo rovněž o svou třízápasovou sérii bez porážky.

Zeleno-bílí si byli vědomi své role favorita a svého soupeře zahnávalo do úzkých již v brzkých minutách. Bakary Sako vyslal parádní přihrávkou Pierra Aubameyanga do samostatného úniku, nicméně gabunskému forvardovi v zakončení chybělo více štěstí. Jeho rána se od břevna vrátila zpět do hry.

Překvapit domácího gólmana Alexise Thébauxe se pokusil Fabien Lemoine, jeho lobovaný pokus však skončil těsně vedle branky. Poté přišla první příležitost domácího výběru. Na centr M’Bayeho Nianga si na vzdálenější tyči naběhl Frédéric Bulot, nicméně si neporadil stoprocentně se zpracováním míče a jeho nevýrazný pokus jednoduše lapil Stephane Ruffier.

První branka zápasu přišla záhy, v 39. minutě otevřel svou vlastní brankou skóre Aurelien Montaroup. Ten poslal míč do vlastní sítě po nebezpečném centru Aubameyanga - 0:1.

Střídající Kandia Traoré v úvodu druhého poločasu promeškal stoprocentní příležitost na vyrovnání. Ruffier pouze vyrazil střelu Bulota před sebe, dobíhající Traoré však míč, jenž se odrazil přímo k němu, nedokázal umístit, a skóre se tak neměnilo. To až o minutu později, kdy Saint-Étienne podle známého pravidla "nedáš-dostaneš" navýšilo svůj náskok.

Po rychlém protiútoku se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se štěstím překonal Alexise Thébauxe. Kanonýr hostů se rozhodl pro lobovanou střelu, Thébaux si sice na míč šáhl, nicméně jeho dalšímu posunu do branky již zabránit nedokázal - 0:2.

Další skvělou příležitost měl před sebou domácí Niang. Tomu se nepodařilo proměnit téměř z jasné pozice po centru Nababa, když minul branku. A ASSE svého soupeře potrestalo i tentokrát. V 70. minutě se prosadil Gradel, když byl brankář Thébaux zaměstnán soubojem s Aubameyangem - 0:3.

O minutu později se skóre měnilo znovu, Caen se konečně dočkalo gólu do sítě soupeřovy. Ruffier vyrazil Niangovu střelu pouze k dobíhajícímu Liviu Nababovi a ten již tentokrát žádnou chybu neudělal - 1:3.

Poslední slovo však měli opět hosté. V 82. minutě se po centru Grandela podruhé v tomto utkání prosadil Pierre Aubameyang a zeleno-bílí se mohli radovat z cenných tří bodů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele