18. kolo
17.12.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Dijon FCO - AS Saint-Étienne 1:2

Saint-Étienne se povedlo navázat na nedávné povedené výsledky také proti Dijonu. Na své konto si připsalo vítězství v poměru 2:1.

První poločas vyšel hostujícím fotbalistům skutečně na jedničku. Po většinu času byli jednoznačně lepší, ovšem svou převahu dokázali vyjádřit pouze jedním gólem. Ten přišel po šestnácti minutách hry, kdy Aubameyang našel ve středu pokutového území neobsazeného Sinamu-Pongolle, pro kterého bylo následné zakončení už hračkou. Vedení mohl zanedlouho pojistit Ebondo, jeho nenápadný centr ale orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Těsně před poločasem přišel opravdu drtivý tlak Saint-Étienne, který domácí fotbalisté ustáli jen s obrovským štěstím. Blízko gólu byl už Aubameyang, jenže recept na gólmana Reyneta nenašel. Vzápětí zahrozil hned dvakrát agilní záložník Max Gradel, avšak nejprve těsně minul, o několik sekund později si pro změnu vylámal zuby na Reynetovi. I proto se šlo do kabin za stavu 1:0 pro hosty.

Po změně stran dokázal ožít také Dijon, který rázem přebral otěže zápasu a byl aktivnějším celkem na hřišti. Zajímavou šanci měl například v 54. minutě, kdy Corgnetovu hlavičku odvrátil až na brankové čáře obránce Mignot. Po hodině hry pro změnu nádherně vypálil z dobrých 25 metrů Eric Bautheac, jeho rána ale směřovala přesně do středu brány, kde míč odvrátil na roh gólman Ruffier. Obdobně to zkoušel na druhé straně také Lemoine, který dokonce nastřelil břevno.

Na další gól si diváci museli počkat až do nastaveného času. Na 2:0 zvyšoval záložník Max Gradel, jenž dostal na hranici vápna prostor ke střele a náležitě toho využil. Dijonu se nakonec povedlo alespoň snížit. V 94. minutě proletěl centr Corgneta až na zadní tyč, kde úspěšně zakončil Bautheac.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
ryzskej

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele