5. kolo
10.09.2011 19:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Ajaccio - Valenciennes FC 3:1

Hodně bídný start do Ligue 1 prožívají fotbalisté Valenciennes. Na půdě Ajaccia potvrdili, že se jim tam dlouhodobě vůbec nedaří, a po čtvrté porážce s jedním bodem na kontě okupují poslední příčku tabulky. Hrdinou zápasu se stal domácí Frédéric Sammaritano, který dvěma brankami ze druhé půle otočil skóre utkání.

Korsiku prostě svěřenci Daniela Sancheze nemají rádi. Na poslední tří návštěvy v Ajacciu rádi nevzpomínají, podlehli totiž hned ve všech a i po tomto zápase si připsali již třináctou porážku ze sedmnácti utkání, co na půdě tohoto soupeře hráli. Přitom hosty mohl poslat do vedení hned zkraje Kadir, jenže výborným reflexivním zákrokem se proti němu představil gólman Ochoa.

Mexický rodák měl v první půli jinak o poznání více práce než jeho protikolega Penneteau, nebezpečně totiž vypálil Cohade a Ochoa znovu musel zasahovat. Míč se najednou odrazil k Samassovi, který však selhal v koncovce a mířil jen do boční sítě. První vážnější střelu za domácí vyslal Socrier, tu ale v pohodě kryl Penneteau.

Ve 36. minutě se VA přece jenom ujalo asi zaslouženého vedení. Gól nedával nikdo jiný než zabiják Danic, který do sítě usměrnil centr Ducourtiouxe. Přestávka však zřejmě neudělala hostům dobře. Ve 47. minutě totiž z přímého kopu vyrovnal Sammaritano a ten samý hráč o sedm minut později poslal Ajaccio do vedení.

Bývalý hráč Auxerre, který přestoupil do nového klubu toto léto, prokázal, proč ho Korsičané podepsali, a po spolupráci Cavalliho s Pierazzim šajtlí překonal Penneteaua podruhé. Definitivní tečku za zápasem pak udělal zhruba po hodině hry Ilan, který si po přihrávce od Cavalliho před bránou věděl rady a přesně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele