7. kolo
21.09.2011 19:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

AC Ajaccio - Montpellier HSC 1:3

Velmi rozpačitý úvod do sezony v podání Ajaccia ještě podtrhla výrazná domácí prohra s Montpellierem, který tak po zaváhání minulé kolo proti Brestu opět posbíral všechny body a vrátil se na čelo tabulky. Korsičané se naopak propadli na sestupové pozice a na poslední Nancy mají náskok jediný bod.

Montpellier měl drtivý nástup do utkání. Diváci se ještě ani nestačili rozkoukat a jejich tým už prohrával, po pouhých třech minutách totiž Utaka našel ve vápně centrem Cabellu, který svoji hlavičku umístil do levého rohu branky - 0:1. Dlužno ovšem dodat, že nešlo o první zajímavou akci v zápase; předcházela jí jiná hlavička Jacksona Mendyho, který sice stál v dobré pozici, ale svoji úlohu zužitkovat dobrý míč od Frédérica Sammaritana nezvládl.

A sotva se Ajaccio vzpamatovalo z rychlého gólu, inkasovali Pantaloniho svěřenci podruhé. V deváté minutě odehrál Medjani na roh, po němž se míč dostal k Marcu Estradovi a ten nádherně zavěsil z těžkého úhlu - 0:2.

Ajaccio se snažilo využívat děr uprostřed montpellierské obrany a ne úplně bez úspěchu, ale hlavičky Ilana a Mostefy své místo nenašly. A tak přišel další trest - Camara předložil nabídku ke skórování Utakovi a ten jí nepohrdl. Míč zapadl doprostřed Ochoovy brány a bylo vymalováno - 0:3.

Do druhé půle nastoupilo Ajaccio pořádně namotivované a bylo to vidět. Delort v 53. minutě sice ještě lehce přestřelil, ale o dvě minuty později se už domácí fanoušci mohli radovat. Kinkela stejně jako v prvním poločase našel Mostefu, který svoji hlavičku tentokrát zvládl mnohem lépe - 1:3. Bohužel pro domácí to z jejich strany bylo vše. Nepomohlo ani vyloučení El Kaoutariho, který v 64. minutě viděl druhou žlutou kartu.

Hráčům ACA však ve druhém poločase rozhodně nelze upřít snahu. Do oslabeného soupeře bušili, tlačili se do střel, ale bezvýsledně. Na Jourdrenovi nebo špatně seřízených mířidlech postupně ztroskotali Ilan, Sammaritano, Socrier, Mostefa, Poulard i Kinkela. Zejména Socrier měl v samém závěru utkání dvě dobré příležitosti, ale Montpellier si svoji výhru, která ho díky zaváhání Lyonu vyšvihla zpět na první místo tabulky, už pohlídal.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Montpelier by mel vyhrat 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufam mam vsazene 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaccio neubrani tesne vedeni 1:0 z prvniho polocasu.

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele