31. kolo
11.04.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - FC Nantes 1:0

Toulouse se i nadále může stát mistrem letošního ročníku francouzské ligy. S Nantes nemělo vůbec lehkou práci, ale jistota v podobě kanonýra Andrého-Pierra Gignaca zařídila domácím všechny body za těsnou výhru 1:0. Hosté se tak po dlouhé době ocitli díky třetí prohře v řadě v sestupovém pásmu.

První poločas nenabídl příliš líbivý fotbal, ovšem Nantes se mohlo ze dvou dobrých šancí ujmout vedení. N'Daw našel ze standardky spoluhráče Vainqueura, jehož volej letěl jen těsně vedle. O 11 minut později si záložník Mareval všiml špatného postavení gólmana Carrassa, který stál mimo tři tyče. Jeho pokus mířil do prázdné sítě, nicméně Carrasso svou chybu napravil a rychlou reakcí zažehnal velké nebezpečí.

Prakticky až ve druhém dějství začalo Toulouse naplňovat roli favorita. Ještě předtím, čtyři minuty před přestávkou, po rohovém kopu Braatena hlavičkoval mimo Mathieu. Avšak v 52. minutě už skóre otevřel Gignac. Vše začalo u Didota, ten nahrál na Braatena, se kterým do ofenzívy vystartoval Gignac. Jakmile dostal přihrávku, zamířil přesně k bližší tyči. Byla to pro něj již 19. branka v sezóně.

Poté bylo utkání v režii Toulouse. Mathieu se snažil Didotův přímý kop usměrnit do branky, proti byl však gólman Alonzo. Měl však obrovské štěstí, že se střela odrazila od jeho hrudi do břevna a následně zamířila do bezpečných vod. Pak se musel ještě co ohánět proti pokusu Mansareho.

V poslední minutě utkání měl možnost na vyrovnání Abdoun. Carrasso ale předvedl rozhodující zákrok, a tak se na třech bodech pro domácí nic nezměnilo. Nantes nehraje špatný fotbal, ale pokud nezačne vítězit, sestup je pro něj stále reálný. Z výhry se naposledy radovalo 31. ledna, od té doby z devíti zápasů vytěžilo jen čtyři body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele