29. kolo
21.03.2009 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Nantes 2:0

Francouzská Ligue 1 má nejméně do nedělního večera nového lídra. Marseille vstřelila Nantes v rozmezí čtyř minut dva góly a dokráčela si pro patnáctou výhru v letošní sezóně. Svěřence kouče Geretse může z trůnu zítra sesadit jedině Lyonu, který doma hostí Sochaux.

Marseille začala utkání velmi aktivně, hned v úvodních minutách se střela Koného otřela o tyč. Hosté se během prvních dvaceti minut vůbec nedostali na dostřel domácí branky. To se povedlo až ve 25. minutě N'Dawovi, ale jeho střela mířila mimo tři tyče domácí branky. Šest minut před poločasovým hvizdem vybídl Valbuena ke skórování Nianga, ten však z dobré pozice trefil pouze boční síť.

Pomalu stupňující tlak domácího týmu vyvrcholil v 55. minutě, Zenden našel přesnou přihrávkou Civelliho a ten přízemní střelou k tyči otevřel gólový účet zápasu. Neuběhly ani čtyři minuty a skóre se měnilo podruhé. Aktivní Zenden vypálil po brance Nantes, míč se však zastavil o hradbu hostujících obránců. Ti jej však nedokázali odehrát do bezpečí, k balónu se dostal Brandao a pohodlně ho dopravil do sítě - 2:0.

Hosté se snažili s nepříznivým stavem v posledních třiceti minutách ještě něco udělat, ale dobře hrající obrana Marseille byla proti a koncentrovaným výkonem si do závěrečného hvizdu dvoubrankový náskok již uhlídala. Necelých padesát tisíc diváků tak domů odcházelo s pocitem, že jejich Marseille je nejméně pro dnešní večer královnou Francie.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
pavel.fotbal

Jestli chce Olympicqe titul musí Nantes porazit.Lyon má minimální náskok a při současéné formě je pravděpodobné, že zase klopýtne-2:0.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

OM RULEZZ Musíme kluci.... 3:0 (Jen z Klasniče mám trochu strach)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele