36. kolo
17.05.2009 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Nantes se bojí o záchranu, s Rennes pouze remizovalo 1:1

Remíza mezi Nantes a Rennes pro oba celky prakticky nic neřeší. Zatímco domácí celek zůstává předposlední, hosté nezmenšili ztrátu na páté Toulouse, které den předtím pouze remizovalo se St. Etienne.

Nantes dokázalo po třech porážkách v řadě bodovat, přesto zůstává na předposledním devatenáctém místě. Na nesestupové pozice ztrácí dvě kola před koncem již tři body. Naopak Rennes nedokázalo využít zaváhání Rennes i Lille a s 58 body zůstává kousek za pátým Toulouse.

Vše podstatné se událo na konci obou poločasů. První půle dopadla lépe pro domácí, kteří se záslouhou Bagayoka dostali pět minut před změnou stran do vedení. V 84. minutě ale vstřelili gól i hosté, za které se trefil útočník Moussa Sow. Ten se díky dnešnímu osmému gólu vyrovnal nejlepšímu střelci Rennes Jimmy Briandovi.

Zápas začal ve velikém stylu. Již po osmi minutách zápasu se do veliké příležitosti dostal Guirane N'Daw, který dělovkou z dvaceti metrů pořádně vylekal hostujícího gólmana Doucheze. Míč ale nakonec letěl těsně nad branku. Rennes o čtyři minuty později kontrovalo šancí Sylvaina Marveauxe, který z přímého kopu protáhl Jeroma Alonza v brance Nantes. Šestatřicetiletý gólman nakonec balon vyrazil na rohový kop.

Poté se do šance dostal i třiadvacetiletý forvard Moussa Sow, který přinutil Alonza svou střelou k hbitému zákroku. Na druhé straně se musel činit i brankář Douchez. Rohový kop překvapil celou obranu Rennes a míč dolétl po řadě odrazů až k osamocenému Fredericu da Rochovi. Ten sice míč dobře umístil, skvělý zákrok ale předvedl právě Douchez.

Obrovskou příležitost spálil po hodině hry Mickael Pagis, který sám nabíhal na Sowův centr. Ten ale nakonec minul, což ho mohlo mrzet dvojnásob poté, co jeho tým obdržel v 40. minutě gól. Bagayoko využil zaváhání obránce Hanssona a sám před brankářem si již poradil - pět minut před koncem poločasu tak dal svému týmu naději na dobrý výsledek.

Obránce Hansson nebyl jistý ani ve druhé půli. Dobrý den si z něho udělal opět Bagayoko, zakončení ale nebylo zdaleka tak dobré jako v první pětačtyřicetiminutovce. Další šanci promarnil o pár okamžiků Giurane N’Daw. Copouovův polocentr ale nedokázal umístit do branky. Pár okamžiků poté se opět ukázal aktivní Bagayoko. Ten se ale ani z jedné ze dvou střel nemohl radovat z úspěchu a možná překvapivě tak přišel gól hostů.

Šest minut před koncem zápasu ukázal své umění Leroy, který dobře našel Sowa. Ten se elegantně prosmýkl okolo dvou domácích obránců a gólmanovi Alonzovi nedal velikou šanci dobře umístěnou ranou - Rennes tak možná nezaslouženě vyrovnalo na konečných 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele